FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 14. veljače 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog izvlačenja teretnog vozila, vozi se jednim trakom na državnoj cesti D1 Ličkoj magistrali između Karlovca i Slunja kod mjesta Jelaši. Za sav promet otvorene su: A1 između Svetog Roka i Maslenice (ograničenje 60 km/h), A2 Zagreb-Macelj između Jankomira i Trakošćana, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Krčki most. Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala D8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, D25 Gospić- Karlobag i ŽC Bjelopolje- Donji Lapac. Na Jadranskoj magistrali D8 između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Zimski su uvjeti pa je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Zadarske županije. Zbog zimskih uvjeta u zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na graničnim prijelazima Dubrava Križovljanska, Goričan, Mursko Središće, Trnovec, Terezino Polje s Mađarskom, na Macelju, Lupinjaku, Prezidu, Jurovskom Brodu i Brodu na Kupi s Republikom Slovenijom te na prijelazu Ličko Petrovo Selo s BIH. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Pelješac- Mljet te katamaranske Rijeka-Rab-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula kao i katamaran iz Dubrovnika prema Mljetu.

ZAGREB - U većini kopnenih krajeva oblačno, uglavnom još prijepodne u zapadnim krajevima sa slabim snijegom i susnježicom, u istočnim kišom. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije jutro pretežno oblačno, zatim sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab, a u sjeverozapadnom području i gorju prijepodne još povremeno umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena, prijepodne i jaka bura ponegdje s olujnim udarima, a na južnom dijelu srednjeg Jadrana uz obalu većinom slaba bura, na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -2 do 2, u Slavoniji i Baranji od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙