FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Boeing povisio prognozu dobiti i prihoda za ovu godinu

CHICAGO, 24. listopada 2012. (Hina/AFP) - Američki proizvođač zrakoplova i vojne opreme Boeing u srijedu je izvijestio da mu se dobit u trećem tromjesečju smanjila na godišnjoj razini zbog viših troškova mirovinskog osiguranja, ali je usprkos tome podigao prognozu za cijelu godinu.

Neto dobit pala je šest posto, na 1,03 milijarde dolara, budući da su višu dobit odjela komercijalnih zrakoplova i odjela za vojnu opremu, aeronautiku i sigurnost zasjenili viši troškovi mirovina u iznosu 194 milijuna dolara.

Dobit po dionici iznosila je 1,35 dolara i osjetno je nadmašila očekivanja analitičara.

Prihodi su skočili 13 posto, na 20,01 milijardu dolara, i nešto su niži od očekivanja.

"Snažni temeljni poslovni rezultati podigli su dobit u oba ključna dijela našeg poslovanja, kao i naše ukupne prihode, poboljšani novčani tok i solidnu dobit po dionici, unatoč povećanim troškovima mirovina", rekao je predsjednik uprave Boeinga i izvršni direktor Jim McNerney.

Boeing je povećao svoje prognoze ovogodišnje dobiti po dionici na 4,8 do 4,95 dolara, u usporedbi s prethodno prognoziranih 4,4 do 4,6 dolara po dionici.

Povisili su i prognozu prihoda u 2012., na 80,5 milijardi do 82 milijarde dolara, zahvaljujući višim prihodima u odjelu vojne opreme, aeronautike i sigurnosti. U prethodnoj prognozi procijenili su ih na 79,5 milijardi do 81,5 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙