FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

U susretu 1. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i zaprešićkog Intera odigrali 1:1 (1:0). Pred 1500 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Vučemilović iz Osijeka.

Strijelci: 1:0 Sammir (16), 1:1 Oršić (52)

RIJEKA

Europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković pokazala je dobru formu uoči Olimpijskih igara pobijedivši prvog dana Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke u Rijeci s daljinom od 66.94 metara.

Perković je na Kantridi disk bacila dalje negoli dva dana ranije kada je pobjedom na mitingu u Monacu (65.29) osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige. "Rezultat je dobar, ali sam jako umorna nakon Monaca. Ipak, nisam ni jednog trenutka dvojila hoću li doći u Rijeku jer se radi o klupskoj obvezi", kazala je Perković.

Marin Premeru je slavio u bacanju kugle s osobnim rekordom od 20.45 metara ispred Nedžada Mulabegovića koji je bacio 20.37 metara. Mateo Ružić pobjedio je na 400 metara s rezultatom 47.92 sekundi, a Dino Bošnjak bio je pobjednik utrke na 3000 m s rezultatom 8:29.73.

CARLSBAD

U finalu WTA teniskog turnira u američkom Carlsbadu igrat će prva i druga nositeljica Francuskinja Marion Bartoli i Slovakinja Dominika Cibulkova.

Rezultati polufinala:

Marion Bartoli (Fra/1) - Chan Yung-jan (Tajv) 1:6, 6:3, 6:3;

Dominika Cibulkova (Slk/2) - Nadja Petrova (Rus/4) 7:6 (8), 6:1

ATLANTA

Luksemburžanin Gilles Muller i Amerikanac Andy Roddick igrat će u finalu ATP turnira u Atlanti.

Muller je u polufinalu svladao Japanca Goa Soedu i plasirao se u svoje prvo finale nakon sedam godina, dok je Roddick u američkom obračunu bio bolji od prvopostavljenog Johna Isnera.

Gilles Muller (Luks) - Go Soeda (Jap/8) 6:4, 6:3;

Andy Roddick (USA/4) - John Isner (USA/1) 6:4, 6:7 (5), 6:4

LONDON

Alžirska predstavnica Lea Moutoussamy, koja ima tek 14 godina, najmlađa je predstavnica u mačevanju u povijesti Olimpijskih igara.

Iako rođena u Parizu, Moutoussamy se odlučila nastupati za Alžir, a nastup na Olimpijskim igrama u Londonu u sablji osigurala je pobjedom na Afričkom prvenstvu nad 17 godina starijom protivnicom. Mlada Alžirka ipak neće biti najmlađa na Igrama u Londonu, jer Togo predstavlja plivačica Adzo Kpossi, koja ima samo 13 godina.

SPLIT

Nekadašnji svjetski prvak i jedan od najvećih šahista svih vremena Gari Kasparov na splitskim Prokurativama odigrao je humanitarnu simultanku na 20 ploča na kojoj su nastupile mnoge poznate ličnosti iz društvenog i javnog života.

Simultankom se obilježila 100-ta obljetnica Hrvatskog šahovskog saveza i poduprla hvalevrijedna akcija „Šah uz školu“. Iako su Splićani pružili snažan otpor, a posebice mladi Luka Šarić, te Ivica Brkić, Robert Pauletić i Joško Berket, Kasparov je uspio pobijediti maksimalnim rezultatom 20:0. Od poznatijih, na simultanci su sudjelovali i Severina, Igor Štimac i Stipe Božić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙