FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 11. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

UMAG

Naš najbolji tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu svladavši u 2. kolu Nijemca Daniela Brandsa s 6:3, 6:2 za sat i pet minuta igre. Čilić je kao drugi nositelj u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je nadigrao visokog Nijemca, 120. na ATP ljestvici. Međugorac je protiv Brandsa pokazao igru kakvom je prošle godine dospio u umaško finale, a ključnim se pokazao "break" za 5:3 u prvom setu. U drugom je setu čilić dvaput oduzeo servis Brandsu, a susret je završio s ukupno 6 as-servisa.

U četvrtfinalu Čilić ide na boljega iz dvoboja Amerikanca Waynea Odesnika i Slovenca Blaža Kavčiča, dok u četvrtak susret 2. kola protiv Rusa Andreja Kuznjecova igra mladi Mate Pavić.

ESKISEHIR

Hrvatska muška juniorska rukometna reprezentacija pobijedila je Španjolsku 25:24 (9:12), te tako izborila nastup u polufinalu Europskog prvenstva u Turskoj. Hrvatska je do novog uspjeha došla u susretu u Eskisehiru u kojem je jedino pobjeda vodila u polufinale i naši su rukometaši uspjeli nakon dramatične završnice. Briljirao je vratar Ivić s 15 obrana, dok su najbolji strijelci bili Kaleb (8) i Mandalinić (7).

"Čestitam svojim dečkima, pokazali smo karakter. Nismo se predavali do zadnjeg trenutka, tražili smo najbolja riješenja, hvala Bogu pa je Kaleb proigrao u fantastičnoj završnici. Filip Ivić nas je držao cijelo vrijeme u utakmici, u infarktnoj završnici možda smo ih i malo zbunili sa 5-1 zonom, najvažnije da sve se posložilo kako treba i da smo pobijedili. No ovo su takve utakmice, protiv Španjolske, Švedske i jačih protivnika, nema opuštanja do zadnje sekunde. Danas smo imali loš ulaz, pogotovo u napadačkom dijelu. Previše smo tražili pivota, bili dosta bezidejni, slabo prijetili s vanjskih pozicija. No uspjeli smo preokrenuti u drugom dijelu i slaviti, radost je neviđena. Naravno, nastojat ćemo sve slabosti promijeniti do polufinala. Sretni krećemo put Ankare u borbu za medalju", kazao je izbornik Silvio Ivandija.

Hrvatska u polufinalu igra sa Slovenijom.

PARIZ

Francuski biciklist Thomas Voeckler (Europcar) pobijedio je na 10. etapi Tour de France, voženoj u dužini od 194 kilometra od Macona do Bellegarde-sur-Valserinea, a hrvatski biciklist Robert Kišerlovski je etapu završio kao 29. s 3:40 minuta zaostatka za pobjednikom.

Voeckler je ciljem prošao tri sekunde prije Talijana Michelea Scarponia, a sedam sekundi zaostao je Nijemac Jens Voigt. Britanac Bradley Wiggins (Sky) je s 13. pozicijom zadržao je vodstvo u ukupnom poretku uoči najnapornijeg dijela utrke i ulaska u Alpe, a drugoplasirani Australac Cadel Evans zaostaje 1:53 minuta. Kišerlovski je dobrim rezultatom u 10. etapi napredovao na 33. mjesto ukupnog poretka sa 35:47 minuta sporijim vremenom.

NEW YORK

Svjetska velesila Sjedinjene Države šalju na Olimpijske igre u Londonu 530 sportaša, a po prvi puta u povijesti u američkoj ekipi je više žena negoli muškaraca. U London će tako 269 Amerikanki i 261 Amerikanac, a među njima će biti čak 76 aktualnih olimpijskih pobjednika i najjače ime - plivač Michael Phelps, koji je sa 14 olimpijskih zlata apsolutni rekorder. Od 530 američkih sportaša njih 124 već ima olimpijske medalje, za sedam će to biti pete Igre na kojim nastupaju, a za 302 prve. S 15 godina najmlađa je plivačica Katie Ledecky, dok 54 godina ima najstarija Karen O'Connor, koja će nastupiti u koničkom sportu.

LONDON

Bivši njemački reprezentativac Stefen Freund imenovan je za pomoćnika Andre-Villas Boasa, trenera londonskoga Tottenhama. Freund (42) je odigrao 120 utakmica u pet sezona u Tottenhamu, počevši od 1998, kada je stigao iz Borussije Dortmund. Freund je s Njemačkom bio europski prvak 1996., a bio je i pomoćnik Bertija Vogtsa u reprezentaciji Nigerije.

BERLIN

Njemački gigant Bayern Muenchen objavio je u srijedu kako je rasprodao svih 17 domaćih utakmica u novoj sezoni Bundeslige i to šest tjedana prije početka prvenstva. Iako je kapacitet Allianz Arene 69.000 sjedalica Bayern je bez po muke prodao i zadnju ulaznicu. Iz bavarskog kluba su priopćili da su prodali oko 40.000 paketa godišnjih ulaznica, što je krajnji limit, a sljedeće će sezone Bayern kod kuće gledati 1.1 milijun gledatelja.

"Želio bih zahvaliti našim navijačima na fanatičnoj vjernosti. Rasprodana Allianz Arena dokaz je kako imamo najbolje navijače na svijetu, a da im mi u upravi i igrači omogućujemo spektakl", kazao je čelnik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, čiji klub već 19 godina zaredom bilježi profit, iako će novi stadion otplatiti tek 2020. Bundesliga je najposjećenija nogometna liga na svijetu s prosjekom od 42.000 gledatelja po utakmici.

PEKING

Kineska olimpijska delegacija na OI u Londonu imat će 396 sportaša, što je znatno manje negoli prije četiri godine kada su bili domaćini Igara u Pekingu. Tada je Kinu predstavljalo 639 sportaša. Kina je na OI u Pekingu bila najuspješnija država po osvojenim medaljama. Kineski sportaši osvojili su 100 medalja, od čega 51 zlatnu.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP Umag, 2.kolo:

Marin Čilić (Hrv/2) - Daniel Brands (Njem) 6:3, 6:2;

Matthias Bachinger (Njem) - Martin Klizan (Slk/7) 6:0, 2:6, 6:4;

ATP Stuttgart, 2.kolo:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Pablo Andujar (Špa) 6:1, 4:6, 6:1;

Björn Phau (Njem) - Lukas Rosol (Češ) 7:6 (3), 7:6 (2);

ATP Bastad, 1.kolo:

Grigor Dimitrov (Bug/6) - Rogerio Dutra Silva (Bra) 6:1, 6:4;

2. kolo:

Tommy Robredo (Špa) - Joao Souza (Bra) 6:3, 6:1;

Jurgen Zopp (Est) - Filippo Volandri (Ita/7) 3:6, 6:1, 6:4;

Jan Hajek (Češ) - Jarkko Nieminen (Fin/4) 6:1, 7:6 (2);

WTA Palermo, 1.kolo:

Barbora Zahlavova Strycova (Češ/8) - Silvia Soler (Špa) 7:5, 7:6 (3);

2. kolo:

Irina-Camelia Begu (Rum) - Lourdes Dominguez-Lino (Špa) 3:6, 6:1, 6:4.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙