FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Hrvatske rukometašice igrat će u skupini C Europskog prvenstva u prosincu u Srbiji zajedno sa selekcijama Njemačke, Mađarske i Španjolske, odlučio je ždrijeb u Monacu. Naše rukometašice dobile su tešku skupinu u kojoj nema autsajdera, prvi susret igramo s Mađaricama, a potom se sastajemo sa Španjolkama i Nijemicama. Svi dvoboji C skupine igraju se u Novom Sadu. Izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga u prvoj reakciji ipak je bio zadovoljan ždrijebom.

"Europsko prvenstvo definitivno je jače natjecanje od svjetskog i tu nema lakih protivnica. Mislim da smo dobili skupinu po mjeri, sa svim protivnicama možemo igrati. Španjolke koje su na zadnjem Svjetskom prvenstvu bile brončane smo nedavno dobili, Njemice se u Brazilu nisu proslavile i traže povratak u vrh, Mađarske u Brazilu nije ni bilo. Mislim da se možemo, naravno ako budemo pravi, boriti za prvo mjesto u skupini i da moramo gledati da prenesemo što više bodova. Jer skupina s kojom s križamo, skupina D, mislim da je najjača. Očekujem da će u 2. krug proći Rusija, Crna Gora i Rumunjska, a onda će biti veselo. Morat ćemo se dobro potući, ali to je Europsko prvenstvo na kojem vidiš koliko vrijediš. No prvenstvo je još daleko, danas smo počeli s pripremama za Olimpijske igre na kojima ćemo nastupiti prvi put u povijesti i eventualan dobar rezultat u Londonu sigurno bi nam dao krila za Srbiju", rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

U skupini A bit će Norveška, Ukrajina, Srbija i Češka, u skupini B Švedska, Francuska, Danska i Makedonija, a u skupini D Rumunjska, Crna Gora, Rusija i Island. Prvenstvo će se od 4. do 16. prosinca ove godine održati u Srbiji, koja je dobila domaćinstvo nakon odustajanja Nizozemske.

U sklopu Kongresa EHF-a u Monte Carlu, Lidija Bojić Čačić izabrana je u Odbor za ženski rukomet, a Siniša Ostoić u Komisiju za rukomet na pijesku.

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka u rujnu ove godine u 2000 godina starom rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL, što će biti prvi puta u povijesti svjetskog hokeja da se utakmice igraju u povijesnoj građevini ove vrste.

U goste im 14. i 16. rujna dolaze slovenska Olimpija i austrijski Vienna Capitals.

Amfiteatar u Puli ili pulska Arena izgrađen je u 1. stoljeću i najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj, i jedan od najvećih u svijetu. Uspoređujući ga s više od 200 rimskih amfiteatara, plašt pulskog amfiteatra s četiri stubišna tornja je najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima šesto mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu te je jedini čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana. Pulski se amfiteatar stavlja uz bok Koloseumu u Rimu, Areni u Veroni, amfiteatrima u Pompejima, Nimesu i Arlesu u Francuskoj i El Džemu u Tunisu.

Pulska Arena za potrebe će hokejskih utakmica moći primiti po 7022 gledatelja, izvijestio je Medveščak. Vijest o ljetnoj hokejskoj senzaciji u rimskom amfiteatru prenijeli su mnogi svjetski mediji, a velike tekstove na svojim su internetskim stranicama objavili su Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF), specijalizirani europski hokejski website "eurohockey.com" te jedan od najvećih svjetskih proizvođača opreme za hokej Easton.

Ne dijele svi oduševljenje najavljenim spektaklom, tako da se na Hrvatskom hokejaškom portalu, vodećem domaćem portalu posvećenom hokeju na ledu, povela žučna polemika o opravdanosti organiziranja tih utakmica. Dok jedni smatraju da je to odlična zamisao i velika promidžba za hokej i Hrvatsku, drugi, koji su u većini, drže da se radi nepotrebnoj "cirkuskoj" predstavi na uštrb hokeja.

ATENA

Novoizabrani grčki premijer Antonis Samaras ipak neće nazočiti četvrtfinalnom susretu EURA Grčka - Njemačka u Gdanjsku, na kojemu će biti njemačka kancelarka Angela Merkel.

Iako se Samaras očekivao u Poljskoj, spriječio ga je ranije zakazan manji operativni zahvat na mrežnici oka.

"Premijer je u petak ujutro imao pregled kod oftalmologa, a u subotu će imati manji operativni zahvat. Stoga, nikakav put ne dolazi u obzir", priopćila je press-služba grčke vlade. Dvoboj između Grčke i Njemačke zanimljiv je i zbog trenutne kaotične situacije grčkog gospodarstva, za koju mnogi Grci smatraju odgovorne Nijemce i kancelarku Merkel. Merkel će biti na tribinama PGE Arene u Gdanjsku i bodriti njemačku reprezentaciju, iako joj njemački mediji još nisu oprostili što se na dan dvoboja Nizozemska - Njemačka pojavila u bluzi narančaste boje, tradicionalne boje dresa nejmačkih ljutih suparnika Nizozemaca.

GNIEWINO

Vratar španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas obećao je da će poljubiti 55-godišnjeg radio reportera Josea Ramona De la Morenu ako "furija" obrani naslov europskih prvaka. Casillas je 2010. nakon osvajanja titule svjetskih prvaka pred tv kamerama poljubio svoju djevojku novinarku Saru Carbonero. Na pitanje novinara Josea Ramona De la Morene hoće li ponoviti isto, Casillas je odgovorio: "Ako osvojimo Euro prvo ću tebe potražiti i poljubit ću te u usta". Na to mu je reporter radio postaje Cadena Ser uzvratio: "Može, ako me uhvatite".

VARŠAVA

Češki nogometaš 30-godšnji Milan Baroš okončao je reprezentativnu karijeru, objavio je danas Nogometni savez Češke. Baroš je u reprezentaciji debitirao 2001. godine, a posljednji susret u nacionalnom dresu odigrao u jučerašnjem četvrtfinalu Eura u kojem Češka poražena od Portugala sa 0-1. Baroš je za Češku igrao na tri Eura i jednom SP-u. Odigrao je 93 utakmice i postigao 41 gol, te je drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Češke, iza Jana Kollera, koji je zabio 55 golova.

Tijekom karijere nastupao je za Banik iz Ostrave, Liverpool, Aston Villu, Lyon, a od 2008. je u Galatasarayju.

VARŠAVA

Češki reprezentativni branič Theodor Gebre Selassie (25) karijeru će nastaviti u Werderu iz Bremena, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. "Mislim da sam dobro odlučio kada sam odabrao Werder. To je klub sa velikom tradicijom, i koji uvijek ima velike ambicije", rekao je Gebre Selassie.

Posljednje četiri sezone igrao je za Slovan Liberec, s kojim je ove godine osvojio češko prvenstvo. Njegov otac je podrijetlom iz Etiopije, a majka mu je Čehinja.

Za češku reprezentaciju skupio je 14 nastupa, a na ovogodišnjem Euru bio je standardni prvotimac.

ZAGREB

Hrvatski tenisači i tenisačice doznali su protivnike u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu, koji počinje u ponedjeljak, 25. lipnja. Najteže će biti Petri Martić, koja ide na 15. nositeljicu Nijemicu Sabine Lisicki. Protiv Lisicki je dva puta igrala i oba puta izgubila, a posljednji njihov susret bio je 2010. na Australian Openu. No, Petra Martić je nedavno došla do 4. kola Roland Garrosa, što joj je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Ukoliko bi izbacila Nijemicu Lisicki, u sljedećem kolu Martić bi išla na bolju iz dvoboja između Srpkinje Bojane Jovanovski i Grkinje Eleni Daniilidou. Druga hrvatska predstavnica u Wimbledonu Mirjana Lučić u 1. kolu ide na Ruskinju Aleksandru Panovu, koja je 74. na WTA listi. Protiv nje je dva puta igrala 2008. i oba puta je poražena. Inače, Mirjana Lučić je najbolji rezultat u karijeri ostvarila baš u Wimbledonu, gdje je igrala polufinale 1999. godine. Ako prođe prvo kolo, Lučić će u sljedećem krugu vjerojatno ići na 9. nositeljicu Francuskinju Marion Bartoli.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je 16. nositelj, u 1. kolu ide na Nijemca Cedrik-Marcela Stebea, koji je 73. na ATP listi i protiv kojeg nikad nije igrao. Ivo Karlović će za protivnika imati Izraelca Dudija Selu (106. na ATP listi), kojeg je u oba dosadašnja susreta pobijedio, a posljednji puta bilo je to ove godine u Zagrebu. Ako prođe Dudija Selu, u sljedećem kolu vjerojatno ga čeka 4. nositelj Škot Andy Murray.

Ivan Dodig u 1. kolu ide na Čeha Lukasa Rosola (100. na ATP listi), s kojim je tri puta igrao u kvalifikacijma i na challengerima, a Dodig je slavio samo jednom, 2010. u Sarajevu. U slučaju prolaza čeka ga drugi igrač svijeta Rafael Nadal.

EASTBOURNE

Austrijanka Tamira Paszek i Nijemica Angelique Kerber igrat će u finalu WTA travnatog turnira u engleskom Eastbourneu.

Paszek je u polufinalu s 4:6, 7:5, 6:4 svladala Francuskinju Marion Bartoli, dok je Kerber sa lakih 6:0, 6:3 slavila protiv Čehinje Klare Zakopalove.

Tamira Paszek (Aut) - Marion Bartoli (Fra/4) 4:6, 7:5, 6:4;

Angelique Kerber (Njem/5) - Klara Zakopalova (Češ) 6:0, 6:3.

ROSMALEN

Španjolac David Ferrer i Nijemac Philipp Petzschner finalisti su ATP turnira u nizozemskom Rosmalenu.

Prvi nositelj Ferrer svladao je s 7:6 (5), 3:6, 6:1 Francuza Benoita Pairea, dok je Petzschner slavio protiv Belgijanca Xaviera Malissea 7:5, 7:5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙