FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KOPRIVNICA

U prvom susretu 2. pretkola Europske lige u Koprivnici su nogometaši Slaven Belupa svladali sjevernoirskog Portadowna s 6:0 (3:0). Uzvrat je za sedam dana u Sjevernoj Irskoj. Pred 2500 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Mazzoleni iz Italije.

Strijelci: 1:0 Breen (1-ag), 2:0 Bušić (14), 3:0 Bušić (33), 4:0 Rak (56), 5:0 Rak (72), Rak (80)

LONDON

Kajakaš Dinko Mulić i gimnastičari Tina Erceg i Filip Ude prvi su hrvatski sportaši koji su se uselili u hrvatske apartmane Olimpijskog sela u Londonu.

Nakon što je u utorak prvi hrvatski olimpijac kajakaš Mulić doputovao na OI London, u četvrtak su mu se pridružili Tina Erceg i Filip Ude, koji će na OI u Londonu braniti srebro iz Pekinga. Dinko Mulić je krenuo najranije kako bi što prije isprobao olimpijsku stazu za slalom, a ovo će mu biti druge Igre u karijeri nakon nastupa u Ateni 2004. Ukupno 110 hrvatskih olimpijaca bit će smješteno u tri zgrade, a neposredni susjedi bit će im Francuzi i Japanci. U Olimpijskom selu će za vrijeme Igara biti smješteno oko 15 tisuća osoba, a na raspolaganju im je 2818 apartmana. Apartmani su novoizgrađeni, sastoje se uglavnom od tri sobe a opremljeni su bežičnim internetom i TV uređajima.Sigurnosne provjere na ulazu u Olimpijsko selo vrlo su rigorozne.

U petak, 20. srpnja prema Londonu putuju hrvatski jedriličari, koji će se za medalje boriti na moru ispred grada Weymoutha, dok će prema poprištu OI-a 23. srpnja krenuti najveći dio hrvatske delegacije u kojem su rukometaši, rukometašice, stolnotenisači, veslači, ostatak jedriličarske ekipe, plivači, košarkašice, tenisači, mačevalac Bojan Jovanović, te predstavnici u taekwondou i streljaštvu.

SPLIT

Nadzorni odbor Hajduka na današnjoj je sjednici imenovao Marina Brbića za predsjednik kluba unatoč činjenici što je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na zahtjhev gradonačelnika Željka Kerum skinuta točka dnevnog reda o davanju prethodne suglasnosti za Brbićevo imenovanje na tu dužnost.

"Po Zakonu o trgovačkim društvima Nadzorni odbor ima pravo imenovati Brbića za predsjednika Hajduka i mi smo to učinili u interesu kluba jer nemamo vremena za čekanje pošto je Hajduk zapao u najveću moguću krizu", rekao je predsjednik Hajdukovog nadzornog odbora Josip Paladino na konferenciji za novinare.Nadzorni odbor Hajduka je nakon nedavno provedenog natječaja među više kandidata izabrao Brbića za predsjednika Hajduka te je od Gradskog vijeća, pošto je Grad većinski vlasnik kluba, zatražio prethodnu suglasnost za Brbićevo imenovanje, ali je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na zahtjev gradonačelnika Keruma, s dnevnog reda skinuta ta točka s dnevnog reda. Mediji su otkrili da je Brbić uposlenik tvrtke u vlasništvu dioničara Hajduka Jake Andabaka koji je i član Nadzornog odbora Hajduka, a gradonačelnik Kerum je u svojim jučerašnjim istupima zatražio razriješenje kompletnog Nadzornog odbora, jer, po njemu, taj odbor pogoduje Andabaku i dovodi ga u poziciju da vlada Hajdukom iako nije većinski vlasnik Hajduka nego je to Grad. Na današnji upit novibara zašto je Nadzorni odbor zatražio potvrdu Gradskog vijeća za Brbićevo imenovanje, pošto ga se moglo imenovati i bez davanje prethodne suglasnosti Gradskog vijeća, Paladino je kazao kako je nadzorni odbor tako postupio zbog "uljuđenosti i pristojnosti".

"Znali smo da Nadzorni odbor može imenovati Brbića bez dopuštenja Grada, ali smatrali smo korektnim da većinski vlasnik bude upućen", dodao je Paladino.

On je izvijestio kako je Nadzorni odbor učinio sve što je u njegovoj moći da Hajduk dobije kredit od 60 milijuna kuna, za što je Gradsko vijeće početkom lipnja odlučilo dati i jamstvo, ali da krediti nije reliziran jer grad nije želio potpisati to jamstvo."Vratili smo se 40 do 50 godina unazad u vrijeme kada je politika određivala oružara u klubu. Bojim se da na takav način nikada nećemo naći prava rješenja za Hajduk", kazao je Paladino odgovarajući na brojna pitanja u vezi jučerašnjih zbivanja na splitskom gradskom vijeću koja su se odnosila na Hajduk.

LONDON

Aktualni olimpijski pobjednik Španjolac Rafael Nadal neće u Londonu braniti zlato iz Pekinga nakon što je zbog ozljede koljena otkazao svoj nastup na Olimpijskim igrama. Nadal već duže vremena ima problema s koljenom, a zadnji dvoboj je odigrao u Wimbledonu, gdje je u 2. kolu senzacionalno ispao od Čeha Lukaša Rosola. Ozljedu nije uspio sanirati i zato je otkazao nastup u Londonu, a Španjolci će morati naći i novog stjegonošu jer je upravo Nadal trebao nositi zastavu na otvorenju Igara.

LONDON

Američka košarkaška zvijezda LeBron James najplaćeniji je sportaš među svim olimpijcima koji će nastupiti na OI u Londonu.

Jamesu godišnja zarada od 53 milijuna dolara jamči naslov najbogatijeg olimpijca, a zvijezda prvaka Miamia se može pohvaliti godišnjom plaćom od 13 milijuna USD, te još 40 milijuna od sponzorskih ugovora. Iza Jamesa je Švicarac Roger Federer s 45 milijuna dolara, Kobe Bryant (42.3), Rafael Nadal (33,2), te ruska tenisačica Marija Šarapova, koja je s 27.9 milijuna dolara najplaćenija sportašica.

VILNIUS

Trinaest je poljskih huligana uhićeno u Litvi uoči dvoboja pretkola Europske lige između Metalurgsa i varšavske Legije, priopćila je litvanska policija. Navijači Legije su radili izgrede na proputovanju ka Vilniusu u gradiću Palangi, a od skupine od ukupno 300 Poljaka policija je privela 13 najratobornijih. Policija je priopćila da su huliganima zaplijenili noževe, baklje i palice. Poljski nogometni huligani su na glasu kao najozloglašeniji u Europi, o čemu svjedoči i napadi na ruske navijače za vrijeme nedavnog EURA.

MADRID

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na svjetskom prvenstvu koje se održava iduće godine u Sevilli u skupini D zajedno s domaćinom Španjolskom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Austrlijom, odlučeno je na ždrijebu kojeg je Međunarodni rukometni savez organizirao u španjolskoj prijestolnici u četvrtak. Prvenstvo će se održavati od 11. do 27. siječnja, a Hrvatska će prvi krug igrati u Madridu.

ždrijeb

Skupina A (Granollers): Francuska, Njemačka, Argentina, Tunis, Crna Gora, Brazil;

Skupina B (Sevilla): Danska, Makedonija, Island, Katar, Rusija, Čile;

Skupina C (Zaragoza): Srbija, Slovenija, Poljska, Južna Koreja, Bjelorusija, Saudijska Arabija;

Skupina D (Madrid): Španjolska, Hrvatska, Mađarska, Alžir, Egipt, Australija.

PEYRAGUDES

Španjolski biciklist Alejandro Valverde (Movistar) pobijedio je u 17. etapi, zadnjoj brdskoj etapi ovogodišnjeg Tour de Francea, koja je u dužini od 143 km vožena od Bagneres-de-Luchona do Peyragudesa. Drugi je bio Britanac Chris Froome (Team Sky), a treći njegov momčadski kolega i vodeći u ukupnom poretku Bradley Wiggins. Obojica su zaostali 19 sekundi za pobjednikom etape.

Talijan Vincenzo Nibali, koji je jedini imao priliku ugroziti Wigginsa, zaostao je 18 sekundi za Wigginsom i Froomeom.

U ukupnom poretku i dalje vodi Britanac Bradley Wiggins (Sky), a slijede njegov sunarodnjak Chris Froome (+2:05) i Talijan Vincenzo Nibali (+2:41).

U petak je na rasporedu ravničarska etapa, sa nekoliko lakših uspona, a konačan obračun za pobjednika Toura očekuje nas u subotu kada je na rasporedu utrka na kronometar dugačka 53,5 km, a tu je jedan od glavnih favorita Bradley Wiggins. Kako sada stvari stoje trebalo bi se dogoditi čudo da Wigginsu izmakne ukupna pobjeda.

HAMBURG

Pregled teniskih turnira:

ATP Hamburg, 1.015 milijuna eura, 2.kolo:

Juan Monaco (Arg/3) - Daniel Munoz de la Nava (Špa) 7:6 (4), 6:3;

Philipp Kohlschreiber (Njem/6) - Fabio Fognini (Ita) 7:5, 6:2;

Jeremy Chardy (Fra) - Julian Reister (Njem) 7:5, 6:4;

ATP Gstaad, 358.425 eura, 2. kolo:

Janko Tipsarevic (Srb/1) - Martin Fischer (Aut) 4:6, 7:6 (1), 6:3;

Lukasz Kubot (Pol) - Marcel Granollers (Špa/2) 6:4, 6:2;

Jan Hernych (Češ) - Santiago Giraldo (Kol/7) 6:3, 2:6, 6:4;

Grigor Dimitrov (Bug) - Dustin Brown (Njem) 7:6 (3), 3:6, 6:2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙