FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 21. srpnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

HAMBURG/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u polufinalu ATP turnira u Hamburgu od Nijemca Tommya Haasa s 6:7 (7), 0:6. Dvoboj je trajao sat i 57 minuta, ali samo prvi set čak sat i pol. Čilić je propustio ogromnu priliku ući u drugo uzastiopno ATP finale, a cijeli se meč prelomio upravo u "tie-breaku" početnog seta. Imao je Čilić u tom prvom setu prvi break, a potom čak i pet-set lopti koje nije iskoristio, a Haas svoju prvu jest. U drugom setu se Čilićeva igra potpuno raspala, pa je Haas sa 6:0 lako ušao u finale u svojem rodnom gradu.

Čilićev niz započet pobjedom u Umagu tako je zaustavljen u Hamburgu, a Haas će u finalu igrati s argentinskim tenisačem Juanom Monacom koji je slavio nad prvim nositeljem Španjolcem Nicolas Almagrom 3:6, 6:3, 6:4.

ZAGREB

Nogometaši splitskoga Hajduka stigli su u subotu popodne u Rovinj, gdje će se pripremati za utakmicu 1. kola Prve HNL protiv Istre 1962 u nedjelju u Puli koja će ipak odigrati jer je postignut dogovor sa Šibenikom, a Disciliplinska komisija Hrvatskoga nogometnoga saveza odgodila suspenziju.

Disciplinska komisija HNS-a odgodila je supenziju Hajduka do 30. srpnja, dokad Splićani moraju Šibeniku uplatiti dug od 4.5 milijuna kuna iz prijelaza Ante Rukavine. Razlog odgode je nemogućnost uplate na iznos računa HNK Šibenik, stoji u dopisu HNS-a Hajduku.

Iz prijedloga odvjetnika Hajduka proizlazi kako je klub s Poljuda voljan postupiti prema odluci Arbitražnog suda, platiti HNK Šibenik dug, ali obzirom na dopis, upozorenje Porezne uprave, smatra da ne može uplatiti na neki drugi račun osim onog HNK Šibenik. Budući da HNK Šibenik nije dao takav broj računa, već i dalje daje uputu da se uplati na račun njegovog opunomoćnika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije te je naložio Hajduku da u najkraćem vremenu odgovori Poreznoj upravi na postavljene upite i zatraži mišljenje može li izvršiti uplatu na račun koji je dao HNK Šibenik (njegovom punomoćniku) ili se uplata mora izvršiti na račun koji glasi na HNK Šibenik, stoji na službenoj stranici Hajduka..Tako su se stekli uvjeti da Splićani ipak odigraju prvu utakmicu u novoj sezoni Prve HNL, ali i susret 2. kola 29. srpnja na Poljudu protiv Splita, dok je upitna utakmica 3. kola Zadar - Hajduk 5. kolovoza. Hajduk nakon gostovanja u Puli putuje u Rigu, gdje će u četvrtak braniti prednost od 2:0 protiv latvijskog Skonta u 2. pretkolu Europske lige. Ako prođu Skonto, Splićane u 3. pretkolu čak milanski Inter, iznimno atraktivan protivnik koji će zasigurno napuniti Poljud i donijeti Hajduku priličan financijski iznos.

HOCKENHEIM

Španjolski vozač Fernando Alonso u Ferrariju imao je najbrže vrijeme kvalifikacija za Veliku nagradu Njemačke na stazi u Hockenheimu. Alonso je i vodeći u ukupnom poretku, a u nedjelju će krenuti s najbolje pozicije. Uz njega će stajati domača uzdanica i dvostruki svjetski prvak Sebastiana Vettela (Red Bull), dok je veteran Michael Schumacher (Mercedes) bio treći. Inače, treće vrijeme kvalifikacija zapravo je imao Australac Mark Webber, ali će on zbog promjene mjenjačke kutije u svom bolidu morati krenuti s osme pozicije. Kao četvrti kreće još jedan Nijemac Nico Hülkenberg (Force India), a potom slijede Venezuelanac Pastor Maldonado (Williams) i oba McLarenova vozača Jenson Button i Lewis Hamilton.

Utrka na Hockenheimu započinje u nedjelju u 14 sati.

LONDON

Olimpijska baklja je u petak stigla u London, a u subotu ju je ulicama grada domaćina Olimpijskih igara ponijela i legendarna gimnastičarka Nadia Comaneci. Rumunjka je olimpijski simbol donijela na vrh dvorane North Greenwich Arene, u kojoj će se dijeliti gimnastička odličja. Londončani su je burno pozdravili jer je nekako u trenutku kada je Comaneci primila baklju u britanskoj prijestolnici konačno zasjalo sunce nakon niza tmurnih dana.

Uz Comaneci, koja je na Igrama 1976. i 1980. osvojila devet zlatnih medalja,baklju je nosio i 101-godišnji Fauja Singh, najstariji bakljonoša, a potom i najmlađi, 12-godišnji učenik Chester Chambers.Ukupno će se 58-kilometarskom putu baklje po Londonu izredati 143 nositelja, a među njima i nogometaš Fabrice Muamba, nad čijom je subdinom nakon srčanog udara na terenu brinuo cijeli svijet.

PARIZ

Britanski biciklist Bradley Wiggins na pragu je ukupne pobjede na Tour de Franceu nakon što je na pretposljednjoj etapi, 53.5 kilometra dugom kronometru, pobijedio i ima golemu prednost prije zadnje etape u nedjelju.

Wiggins će postati prvi britanski biciklist koji je osvojio Tour de France jer je teško vjerovati da će u zadnjoj, nizinskoj etapi ispustiti prednost od skoro tri i pol minute ispred sunarodnjkaka i momčadskog kolege iz Skya Chrisa Frooma. Froome je i danas bio druga iza Wigginsa, dok trećeplasirani Talijan Vincenzo Nibali zaostaje šest minuta.

LONDON

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) dao je pristanak da četvero sportaša iz zemalja koji nisu članice olimopijske obitelji ipak nastupe na OI u Londonu, ali pod zastavom MOO-a. Tako će u Londonu ipak nastupiti maratonac iz Južnoga Sudana Guor Marial, te tri predstavnika Nizozemskih Antila - sprinter Churandy Martina, strijelac Philip Elhage i plivač Rodion Davelaar.

Bit će to treći puta u povuijesti Igara da sportaši nastupaju pod zastavom MOO-a. Na Igrama u Barceloni 1992. tako su nastupili jugoslavenski sportaši, a 2000. u Sydneyju sportaši iz Istočnog Timora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙