FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB

Mihael Zmajlović bit će novi ministar zaštite okoliša i prirode, potvrdio je danas premijer Zoran Milanović. Predstavljajući kandidata za novog ministra u Banskim dvorima, Milanović je istaknuo kako vjeruje da će Zmajlović nastaviti Ministarstvo zaštite okoliša i prirode voditi na iskren, otvoren i energičan način, kako je to činila njegova prethodnica Mirela Holy, ali i da će tom poslu dati svoj osobni pečat. I Zmajlović je rekao da će Ministarstvo zadržati dosadašnji smjer te da će svojim resorom upravljati transparentno i sukladno zakonu i međunarodnim propisima. Mihael Zmajlović rođen je 19. siječnja 1978. u Zagrebu. Diplomirani je ekonomist i član Socijaldemokratske partije Hrvatske i zastupnik te stranke u 7. sazivu Hrvatskog sabora. Predsjednik je Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo i član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora. Mihael Zmajlović je od 2009. gradonačelnik Grada Jastrebarskog, a prije toga, od 2001. bio je član Gradskog poglavarstva Jastrebarskog. Mihael Zmajlović je 2. lipnja na konvenciji SDP-a izabran za člana Predsjedništva stranke, a vodi i organizacije SDP-a Jastrebarskog, te Zagrebačke županije. Jastrebarsko, čiji je gradonačelnik, uvršteno je na natjecanju "Europski gradovi budućnosti južne regije Europe za 2012./2013. godinu" koje organizira posebno izdanje "Financial Timesa" za izravna strana ulaganja, u deset gradova južne Europe po uspješnosti u promicanju strategije za privlačenje izravnih stranih investicija.

ZAGREB

Na Informativno-edukativnoj tribini o prevenciji nasilja među mladima, koju je danas otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Velikoj dvorani KD "Vatroslav Lisinski", rečeno je kako je Zagreb grad u kojem nije opasno živjeti i da se mladi u njemu osjećaju sigurno premda je oko trećine ispitanika, većinom maloljetnika, u istraživanju "Mladi i sigurnost", izjavilo da su bili izloženi nekom obliku nasilja. Istraživanje je na uzorku od gotovo 1400 mladih, između 15 i 27 godina, proveo Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a mlade su ispitivali na mjestima gdje se okupljaju: u kafićima, u parkovima, na okretištima tramvaja i slično kako bi se vidjelo gdje provode svoje slobodno vrijeme. Po riječima pomoćnice pročelnice toga Ureda Romane Galić, istraživanje pokazuje da 62,7 posto mladih ostaje vani do kada želi, a zabrinjavajuće je da je među njima 35 posto maloljetnika. Pritom čak 48,1 posto mladih navodi da svoje slobodno vrijeme provodi u kafićima pa se, kazala je Galić, trebamo zapitati dajemo li im alternativu te ocijenila alarmantnim što 52,8 posto mladih navodi konzumaciju alkohola kao način provođenja slobodnog vremena. Naglasila je da se većina mladih ispitanika, njih 54,5 posto, u Zagrebu osjeća sigurno, a 32 posto djelomično sigurno.

ZAGREB

Pomoćnik ministra branitelja za zatočene i nestale Ivan Grujić dobio je priznanje "Povelja mira i prijateljstva" koje dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga, priopćio je UBIUDR. Grujiću je to priznanje dodijeljeno za zasluge u rješavanju sudbine nestalih osoba i prikupljanje dokaza o ratnim zločinima koji pomažu u procesuiranju krivaca. Priznanje će mu biti uručeno u četvrtak, 28. lipnja, u dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu. Grujić sa suradnicima još od 1993. radi na otkrivanju masovnih grobnica iz hrvatskog Domovinskoga rata, iz kojih je do sada identificirano nekoliko tisuća žrtava velikosrpske agresije. Svojim nesebičnim radom neprestano štiti i promiče ljudska prava, pridonosi smanjivanju ratnih šteta i međunacionalnoj pomirbi u ovim krajevima, što nadilazi i njegove profesionalne obveze, stoji u priopćenju. To je drugo takvo priznanje koje dodjeljuju branitelji. Prva Povelju mira i prijateljstva dodijeljena je prošlog mjeseca dr. Slobodanu Langu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙