FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić poručio je danas, preko svoje glasnogovornice, da on osobno nije tražio nikakvu zaštitu imunitetom u sudskom procesu koji se protiv njega vodi u Mađarskoj, te kako želi da sudski proces "odradi" kao bilo koji drugi građanin. "Gospodin Čačič još je na prethodnom ročištu rekao kako činjenica da je prvi potpredsjednik hrvatske vlade ni na koji način neće utjecati na njegovo ponašanje u sudskom procesu te da će se odazivati na sva ročišta", rekla je Čačićeva glasnogovornica Ankica Mamić. Mađarsko ministarstvo pravosuđa danas se, na zahtjev lokalnog suda, očitovalo da prvi potpredsjednik hrvatske vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule osobe na autocesti Nagykanisza-Budimpešta, nije izuzet od kaznene odgovornosti. Suđenje Čačiću na Županijskom sudu u Kapošvaru bilo je odgođeno u travnju, a Čačić je tada rekao kako je s više sudske instance zatražena provjera njegova diplomatskog i službenog statusa.

OSIJEK - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, večeras je zatvoren trodnevni 20. Sajam "Somidom expo 2012" koji je u protekla tri dana posjetilo oko 10.000 posjetilja. Sajam "Somidom expo 2012" sastoji se od pet sajamskih priredbi, od kojih je najstariji Sajam graditeljstva i opreme koji se održao 20. put, zatim 16. Sajam automobila - Motomobil, 13. Obrtnički sajam, peti Sajam obrazovanja i po prvi put Sajam zdravlja. Po riječima direktora Osječkog sajma Hrvoja Kralja, koji je organizator Sajma uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek, Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije na Sajmu je sudjelovalo 160 izlagača, koji su se predstavili s najnovijim dostignućima iz svojih djelatnosti. Po prvi puta organiziran je Sajam zdravlja, koji je važan za edukaciju građana, a posebno je bio posjećen sajamski dio gdje je osječki Dom zdravlja mobilnim mamografom besplatno obavljao preglede žena, kao i besplatni ultrazvučni pregledi abdomena, rekao je.

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Branko Hrg danas je na konferenciji za novinare u središnjici stranke uručio članske iskaznice trojici vijećnika Nezavisne liste Željka Tupeka u Gradskoj četvrti Sesvete. Iskaznice je uručio nositelju liste Željku Tupeku, te Alojzu Pucku i Željku Bertoviću, pa tako sada HSS u tom Vijeću ima osmero, od ukupno 19 vijećnika. Tupek je istaknuo kako su se odazvali na poziv novog predsjednika HSS-a Branka Hrga koji je pozvao "sve pristaše Radićevog nauka na okupljanje i djelovanje pod barjakom HSS-a". Smatra da bi Vijeće Gradske četvrti Sesvete trebalo pokrenuti proceduru o uvođenju lokalne samouprave u zagrebačke gradske četvrti. Obrazlažući taj prijedlog Tupek je rekao da u Sesvetama ne mogu donositi odluke o "ukupnom gospodarenju i prostoru na svim razinama urbanističkog planiranja" te da nisu u mogućnosti bez lokalne samouprave sudjelovati u natječajima za sredstva iz fondova EU-a jer kao mjesna samouprava nemaju izvornih prihoda. "Hoćemo turističko prigorje, a nemamo turističku zajednicu...", rekao je.

SPLIT - Solistica Baleta splitskog HNK Jovana Mirosavljević osvojila je posebnu nagradu Korejske plesne asocijacije na trećem Korejskom međunarodnom natjecanju u suvremenom plesu, koje se od 29. svibnja do 3. lipnja ove godina održalo u Umjetničkom kazalištu Daehangno u glavnom južnokorejskom gradu Seulu, priopćio je danas splitski HNK. Na manifestaciji koja, po riječima organizatora, ima ambiciju da uskoro postane najpoznatije svjetsko plesno natjecanje, Jovana Mirosavljević izvela je solo točku iz baleta HNK Split "Dodir" koreografa i redatelja Ramija Be'era, te koreografiju "Kayboldum", koju je posebno za ovu prigodu kreirao koreograf Ronald Savković, navodi se u priopćenju. Natjecanje koje se odvijalo u organizaciji i pod pokroviteljstvom Korejskog plesnog udruženja, Korejskog umjetničkog vijeća, te korejskog Ministarstva kulture, okupilo je natjecatelje iz čitavog svijeta, a u oštroj konkurenciji Jovana se plasirala u žensko finale zajedno s još šest natjecateljica iz Japana, Koreje, Vijetnama i Kine, pa je tako Hrvatska bila jedina europska zemlja koja je imala svoju predstavnicu u završnom dijelu. Finale je održano 2. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙