FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. svibnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Seizmološka služba RH zabilježila je jutros u 9 sati jak potres s epicentrom 30 kilometara sjeverno od Bologne u Italiji, izvijestila je je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Magnituda potresa iznosila je 5,7 prema Richteru. Potres se osjetio do sjeverozapadne Hrvatske, stoji u priopćenju DUZS-a, u kojemu se ne navodi ima li materijane štete.

ZAGREB - Bijenalna izložba "Aktualno 3 – U svijetu paralelnih realnosti", kojom se predstavljaju recentni radovi članova Sekcije za fotografiju Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti(ULUPUH), otvara se večeras u Muzeju Mimara. Osnovna koncepcija projekta istaknuta je već u samom nazivu izložbe kojoj je tendencija da se kroz mnoštvo osobnih autorskih pogleda umjetnika-fotografa predoči stvarnost koja nas okružuje, te svaki put iscrta nova mozaična slika, ističe se u najavi. Autorica koncepcije i kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, a uz nju su selekciju radova napravili povjesničarka umjetnosti Dubravka Jakelić Osrečki i fotograf Tomislav Marić. Po riječima Višnje Slavice Gabout, treće izdanje izložbe kroz radove 41 autora donosi njihova 'svjedočenja' postojanja paralelnih svjetova, sugerirajući način iščitavanja dvostrukim pogledom, "detektirajući ono opipljivo i naslućujući neopipljivo".

ZAGREB - Manifestacija "Ljeto na Strossu", koja se na zagrebačkom Strossmayerovom šetalištu ove godine održava do 2. rujna, počinje danas koncertom glazbenog sastava "Sick Swing Orchestra" na pozornici pokraj kule Lotrščak i predstavom "Pepeljuga" Malog kazališta lutaka "LET". U sklopu 12. "Ljeta na Strossu" održat će se i nekoliko tradicionalnih događaja kao što su Izbor za najljepšeg psa mješanca u sklopu kojega se organizira i udomljavanje napuštenih pasa iz zagrebačkih azila za životinje. Posebna svečanost održat će se 30. lipnja kada se organizira Doček pola nove godine uz prigodan vatromet i otvaranje šampanjca, a tradicionalno će se održati i Modna revija Zagrebačke škole za tekstil, kožu i dizajn u kojoj učenice osobno nose svoje modne kreacije. Obilježja "Ljeta na Strossu" su besplatni koncerti klupskih glazbenih sastava, nedjeljni "Pub kviz znanja" koji vodi i uređuje redatelj Mario Kovač, svakodnevne likovne radionice i likovna kolonija u kojoj sudjeluje više desetaka akademskih umjetnika te kazališne predstave za djecu koje realizira Malo lutkarsko kazalište "LET".

ZAGREB - U srijedu, 30. svibnja, biometeorološke prilike bit će povoljne, a u četvrtak, 31. svibnja, i u petak, 1. lipnja, zbog približavanja poremećaja sa sjeverozapada biometeorološke će prilike biti nepovoljne, ističe se u biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 30. svibnja do 1. lipnja. U srijedu, 30. svibnja, većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom, a koncentracija peluda drveća i korova u cijeloj zemlji bit će niska do umjerena, a koncentracija peluda trava umjerena. U četvrtak, 31. svibnja će zbog približavanja poremećaja sa sjeverozapada biometeorloške prilike biti nepovoljne pa će se meteropati žaliti na umor, manjak energije i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane. Koncentracija peluda drveća i korova bit će niska do umjerena u cijeloj zemlji, a koncentracija peluda trava umjerena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙