FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore zabrinuli gospodarski izgledi

NEW YORK, 22. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi oslabili su danas nakon što je agencija Fitch snizila kreditni rejting Japana, a OECD upozorio na opasnost od duboke recesije u eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati na gubitku 9 bodova, a tehnološki Nasdaq 4,5 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 0,6 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Fitch je snizio kreditni rejting Japana za dugoročno zaduživanje u stranoj valuti s AA na A, te za zaduživanje u lokalnoj valuti s AA- na A+, uz negativne izglede.

Nadalje, Organizacija za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) objavila je danas da SAD i Japan predvode krhki gospodarski oporavak među razvijenim zemljama, no on bi mogao biti zaustavljen ako eurozona ne uspije riješiti dužničku krizu.

Ta organizacija procjenjuje ovogodišnju stopu rasta globalnog gospodarskog rasta od 3,4 posto, nakon lani zabilježenih 3,6 posto rasta.

Nove smjernice investitorima će dati podaci o prodaji u američkim robnim kućama u proteklome tjednu te o prodanim postojećim nekretninama u travnju.

Na europskim burzama cijene dionica danas su ojačale, nastavivši jučer započet oporavak nakon 2-mjesečnog pada, dok investitori s nadom iščekuju nove mjere europskih čelnika za borbu protiv dužničke krize, o kojima bi mogli raspravljati na sutrašnjem neformalnom sastanku.

Trenutno su frankfurtski DAX, londonski Ftse i pariški CAC u plusu između 1 i 1,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙