FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori čekaju objavu pokazatelja i zabilješku Feda

NEW YORK, 16. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali dok investitori očekuju objavu novih pokazatelja i dijelova zapisnika s posljednjeg sastanka Feda, istodobno pozorno prateći političku dramu u Grčkoj.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati na dobitku 1 bod, a tehnološki Nasdaq 17 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao 6,4 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U posljednjih 10 dana američki burzovni indeksi zabilježili su gubitak u njih osam.

Grčki političari pokušat će danas formirati tehničku vladu koja bi vodila zemlju do idućih parlamentarnih izbora za mjesec dana. Pritom je sve upitniji ostanak Grčke u eurozoni, pa Grci ubrzano povlače svoje depozita iz banaka. Po pdoacima grčke središnje banke, štediše su samo u ponedjeljak povukli s računa u grčkim bankama najmanje 700 milijuna eura.

U elektroničkom predtrgovanju na Wall Streetu trenutno su na udaru prodaja dionice rudarskih kompanija. Vodeći proizvođač ruda BHP Billiton objavio je, naime, kako očekuje daljnji pad cijena na tržištu sirovina jer su investitori izgubili povjerenje u dugoročno zdravlje globalnog gospodarstva.

Nove smjernice investitorima bi danas trebali dati podaci o industrijskoj proizvodnju u SAD-u, kao i broju izdanih građevinskih dozvola i započetim gradnjama kuća u travnju.

Također, s nestrpljenjem očekuju objava dijelova zapisnika s posljednjeg sastanak Feda u travnju, u potrazi za signalima daljnjeg smjera monetarne politike.

Na europskim burzama većina je indeksa u minusu uslijed intenziviranja krize u Grčkoj. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,78 posto, frankfurtski DAX 0,64 posto, a pariški CAC 0,3 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙