FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitori zabrinuti političkom situacijom u Grčkoj

NEW YORK, 8. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi i danas su u minusu, ukazujući na negativan početak trgovanja na Wall Streetu, zbog neizvjesne situacije u Grčkoj gdje političke stranke nakon nedjeljnih izbora pokušavaju oformiti vladu.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,00 sati na gubitku 70 bodova, a tehnološki Nasdaq 14,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 spustio se 6,1 bod, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„Zbog političkog kaosa u Grčkoj, jača rizik u vezi eurozone. Ishod francuskih parlamentarnih izbora još nije posve jasan, baš kao ni sudbina španjolskih banaka. Bit će teško u Europi, čini mi se da će prvo biti lošije da bi bilo bolje“, kaže Witold Bahrke, strateg pri investicijskom društvu PFA Pension.

Antonio Samaras, čelnik Nove demokratske stranke u Grčkoj nije uspio dogovoriti koaliciju radi formiranja nove vlade. Sada to pokušava Alexis Tsipras, čelnik Syriza, druge najveće grčke stranke, koja se protivi mjerama štednje dogovorenima s međunarodnim kreditorima u zamjenu za financijsku pomoć.

Nove smjernice investitorima dat će financijska izvješća kompanija. Danas se među ostalim očekuje objava poslovnih rezultata Walt Disneya.

Do početka ovoga tjedna 420 kompanija čije su dionice sadržane u indeksu S&P 500 izvijestilo je o poslovnim rezultatima za prvo tromjesečje, pri čemu je njih 67,6 posto ostvarilo rezultate iznad očekivanja analitičara.

I na europskim burzama cijene dionica danas su ponovno pale, ponajviše zbog neizvjesne političke situacije u Grčkoj.

Londonski Ftse indeks trenutno je u minusu 0,26 posto, frankfurtski DAX 0,7 posto, a pariški CAC 1,46 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙