FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: rast njemačkog gospodarstvo ohrabrio investitore

NEW YORK, 15. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli nakon što su investitori primili ohrabrujuće vijesti iz njemačkog gospodarstva, a optimistični su i uoči objave novih američkih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 53 boda, a tehnološki Nasdaq 17 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao 6,4 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

S&P 500 indeks u proteklih pet trgovinskih dana zabilježio je gubitak u njih četiri, dotaknuvši jučer najnižu razinu od veljače. Zabrinutosti u vezi situacije u eurozoni bili su glavni razlog slabosti na tržištu.

Njemački statistički ured danas je objavio podatak o porastu njemačkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prvom tromjesečju za 1,7 posto na godišnjoj razini. To je daleko iznad očekivanja; ekonomisti su procjenjivali rast od 0,8 posto.

Taj podatak potaknuo je i oporavak cijena dionica na europskim burzama, nakon oštrih gubitaka proteklih dana pod utjecajem političke situacije u Grčkoj, gdje se ni više od tjedan dana nakon izbora ne nazire koalicija.

Londonski Ftse indeks, frankfurtski DAX i pariški CAC trenutno su u plusu između 0,2 i 0,5 posto.

U elektroničkom predtrgovanju na Wall Streetu najviše su danas ojačale cijene dionica banaka, koje su pretrpjele proteklih dana najveće gubitke. Pritom je dionica Bank of Americe poskupjela 1 posto, a JPMorgan Chasea 1,1 posto.

Nove smjernice investitori će danas dobiti od objave podatka o potrošačkim cijenama u SAD-u te promet u maloprodaji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙