FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo kulturno-turističko povezivanje Istre i Varaždina u sklopu projekta SeeNet

ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - "Istra i Varaždin-Upoznavanje čari Hrvatske" naziv je brošure koja je danas predstavljena u Zagrebu i kojom se prvi put u obliku turističkih aranžmana tipa 'slow turizam' povezuju Istra odnosno njenih pet općina i Varaždin s ciljem stvaranja i promocije kulturno-turističkog prizvoda za valoriziranje prirodne, kulturne i povijesne baštine.

Brošura i spomenuti turistički aranžmani, koji za tri dana po Istri i/ili Varaždinu sa po dva noćenja koštaju najmanje po 225 eura, prvi su proizvodi proizašli iz sudjelovanja Istre i Varaždina u međunarodnom trogodišnjem projektu SeeNet 1A kao dio većeg projekta SeeNet (South East Europe Network) u kojem sudjeluje 47 partnera iz jugoistočne Europe i kojeg je s 11,2 milijuna eura financiralo talijansko Ministarstvo vanjskih poslova i sedam talijanskih regija na čelu s Toscanom.

Cilj SeeNeta je uspostavljanje mreže ustanova lokalne uprave i samouprave Italije i zemalja jugoistočne Europe kako bi ojačale sposobnosti upravljanja teritorijem i promicale lokalni razvoj, među kojima i kulturnog turizma.

Partneri u kulturno-turističkom projektu sa hrvatske strane su Istarska županija te njeni gradovi i općine Rovinj, Pazin, Grožnjan, Brtonigla i Završje, kao i Varaždin, dok su s talijanske strane partneri regija Veneto i njena Udruga trgovinskih komora.

Nakon brojnih radionica, edukacije i susreta stvoren je konkretni proizvod, a i svaki je partner u projektu dobio određena sredstva koja je usmjerio u uređenje turističke infrastrukture tj. atrakcija temeljenih na kulturno-povijesnoj baštini, kazao je na Oriano Otočan iz Istarske županije.

I on je kao i direktor Odsjeka za međunarodnu suradnju Regije Veneto Diego Vecchiato naglasio da je ta suradnja dobar primjer regionalnog povezivanja, posebno u turizmu, te da ponudom kombinacije putovanja na relaciji Veneto-Istra-Varaždin mogu zajednički konkurirati na dalekim tržištima.

Projekt je pozdravila i talijanska veleposlanica u Hrvatskoj Emanuela d'Alessandro kazavši da to pridonosi europskim integracijama i odlično odražava izuzetno dobre odnose Italije i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙