FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar V. Ostojić: Mali Lošinj pozitivan primjer turističke destinacije

MALI LOŠINJ/ZAGREB, 30. travnja 2012. (Hina) - Mali Lošinj pozitivan je primjer razvoja turističke destinacije kako zbog jasnog pozicioniranja te pažljivog i kvalitetnog planiranja turističke budućnosti, tako i zbog kvalitetne suradnje javnog i privatnog turističkog sektora te uključivanja građana u proces turističkog razvoja, rekao je danas ministar turizma Veljko Ostojić prilikom radnog posjeta Malom Lošinju.

Govoreći o turističkom razvoju Malog Lošinja ministar je, kako su izvijestili iz Ministarstva turizma, naglasio da je vidljivo da Mali Lošinj teži kontinuiranom podizanju kvalitete, razvoju novih, inovativnih proizvoda te produženju sezone.

To je u skladu i s ciljevima Ministarstva koje će na tom putu Malom Lošinju pružiti snažnu podršku, kazao je ministar podsjetivši da je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove godine prvi put uvela potpore isključivo za razdoblja pred i posezone.

Tijekom posjete Malom Lošinju ministar se susreo i s predstavnicima grada Malog Lošinja te turističkog gospodarstva koje je upoznao s aktivnostima Ministarstva za jačanje konkurentnosti na međunarodnom tržištu kao prioritetnim ciljem rada.

Pritom je naglasio kako Ministarstvo nastavlja s pripremom izmjena i dopuna zakonske regulative vezane uz turistički sektor kako bi osiguralo kvalitetnu pripremu i provođenje turističke sezone, ali i pojednostavilo proceduru te olakšalo poslovanje u turističkom sektoru.

U cijeli se proces, podsjetio je Ostojić, može uključiti i zainteresirana javnost slanjem svojih prijedloga i mišljenja.

Razgovarali su i o aktivnostima grada i turističke zajednice Malog Lošinja te o projektima važnim za budući turistički razvoj, poput proširenja zračne luke na Malom Lošinju te marine Velopin.

Ministar je posjetio i kamp Poljana te obišao gradilište Vitality hotela Punta, koji prve goste treba primiti početkom ovog ljeta, a što je jedan od razvojnih projekata Jadranka grupe čija je članica i tvrtka Jadranka hoteli s brendom Lošinj Hotels&Villas.

(Hina) xpp/xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙