FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski tužitelji razmatraju optužnice protiv novinara

ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Britansko tužiteljstvo potvrdilo je u srijedu kako razmatra mogućnost podizanja optužnica protiv četiri novinara, jednog policajca i još šest osoba zbog afere prisluškivanja telefona poznatih osoba koja je dovela do gašenja britanskog tabloida News of the World, prenosi britanski list Daily Mail.

"Ulazimo u razdoblje u kojem ćemo vjerojatno donijeti odluku u jednom ili drugom smjeru", kazao je tužitelj Keir Starmer dodajući da se razmatra podizanje optužnica zbog povrede službene dužnosti, kršenja odredbi o tajnosti podataka, izigravanja pravosudnog postupka i pritisaka na svjedoke. On nije želio precizirati kad bi se odluka o podizanju optužnica mogla donijeti.

Do sada su uhićene 43 osobe, koje su puštene na slobodu uz jamčevinu, u okviru skandala koji je izbio nakon što je otkriveno da su novinari toga tabloida presretali komunikacije poznatih osoba kako bi prikupljali podatke za svoje priče. Među uhićenima 25 je i zaposlenika tvrtke News International - izdavača tabloida uključujući izvršnu direktoricu Rebecah Brooks i urednika tabloida Andija Coulsona.

Londonska policija vodi četiri istrage a ovi dokazi prvi su koje je proslijedila tužiteljstvu otkad je proširila istragu na navodna kaznena djela novinara. Trenutno se vode paralelne istrage oko navodnog podmićivanja dužnosnika te prisluškivanja telefona i računala koje su posljedica otkrića da su novinari tabloida News of the World rutinski presretali glasovne pošte osoba iz javnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙