FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV poziva gospodarstvenike iz BiH na daljnju suradnju

SARAJEVO, 13. travnja 2012. (Hina) - Direktor Zagrebačkog velesajma Milan Trbojević pozvao je danas gospodarstvenike i tvrtke iz Bosne i Hercegovine na nastavak dosadašnje uspješne suradnje i daljnje sudjelovanje na sajamskim priredbama u Zagrebu.

U Vanjskotrgovinskoj komori BiH u Sarajevu Trbojević je predstavio planirane programe i sajamske manifestacije Zagrebačkog velesajma istaknuvši kako Bosna i Hercegovina ostaje među najvažnijim trgovinskim partnerima Hrvatskoj bez obzira na njeno pridruživanje Europskoj uniji.

"Pozivamo sve iz BiH da nastave sudjelovati na sajamskim manifestacijama u Zagrebu", kazao je Trbojević podsjećajući kako to u ovoj godini znači 23 različita sajma uz sudjelovanje izlagača iz više od pedeset zemalja svijeta.

U programima Zagrebačkog velesajma od 2000. godine pa do danas sudjelovalo je 390 izlagača iz BiH, a Trbojević je ocijenio kako nema niti jednog razloga da se dosadašnja uspješna suradnja ne nastavi.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić potvrdio je postojanje velikog zanimanja među gospodarstvenicima BiH za sudjelovanje na sajmovima u Zagrebu.

"Nama je Hrvatska najznačajniji vanjskotrgovinski partner i tradicionalno imamo dobru suradnju, a da bi se ona unaprijedila potrebno je sudjelovati na ovakvim sajmovima", kazao je Bojić.

Dodao je kako drži neopravdanim strahovanja od negativnih posljedica ulaska Hrvatske u EU. Smatram da je to pozitivno i da će povesti i naše gospodarstvo prema tom procesu, rekao je Bojić.

Najavio je i punu potporu VTK BiH svim programima koji vode europskim integracijama.

Podsjetio je kako u novim okolnostima upravo plasiranje proizvoda i usluga iz BiH kroz Zagrebački velesajam predstavlja ujedno i njihov plasman na tržište EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙