FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 11. travnja

ZAGREB, 10. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 11. travnja.

ZAGREB - Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisat će se u Banskim dvorima. Kako je najavljeno, potpisivanju će nazočiti predsjednik Vlade Zoran Milanović. Vlada je krajem veljače odlučila dati koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb francuskom konzorciju Zagreb Airport International Company (ZAIC). Riječ je o 30-godišnjoj koncesiji za izgradnju novog putničkog terminala i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom i pripadajućom infrastrukturom. ZAIC u roku tri godine treba izgraditi terminal za kapacitet od pet milijuna putnika godišnje, ukupna kapitalna ulaganja u prvoj fazi iznose 236 milijuna eura, a najveći dio radova povjerit će se hrvatskim tvrtkama Vijaduktu i Zagorje Tehnobetonu. Ukupni iznos koncesijskih naknada u 30-godišnjem razdoblju iznosi 1,94 milijarde eura, odnosno svedeno na neto sadašnju vrijednost 534 milijuna eura. (12,00 sati, Banski dvori).

ZAPREŠIĆ/ZABOK - Prigodnom svečanošću bit će obilježen početak radova na obnovi dionice Zagorske magistrale između čvorova Zaprešić i Zabok u duljini od 16 kilometara. Izvođač radova je Hidroelektra - Niskogradnja, a vrijednost radova je 51,4 milijuna kuna bez PDV-a. Rok izvođenja radova je 14 mjeseci. Predviđeno je da se radovi izvode uz zatvoren promet. Projektom je predviđena obnova kolničke konstrukcije, rubnika, uređenje raskrižja i autobusnih ugibalište te sanacija cestovnih objekata i zamjena cestovne opreme i prometne signalizacije. (11,15 sati, kod mosta Mokrice).

ZAGREB - Međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina "REXPO Zagreb 2012", koji će se održati 19. i 20. travnja, bit će predstavljen na konferenciji za novinare. Posebni gosti konferencije bit de predstavnici vodstva tvrtke Bouygues - Zagreb Airport International Company, netom nakon potpisivanja ugovora s hrvatskom Vladom o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb, što je i jedan od projekata koji će se predstaviti na sajmu REXPO (13,30 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Organizatori Zagreb Wine Gourmet Weekenda izvijestit će na konferenciji za novinare o programu te međunarodne enogastronomske priredbe koja će se održati od 13. do 15. travnja u Gliptoteci HAZU-a i Centru Kaptol u Zagrebu. U sklopu konferencije bit će potpisan ugovor o suradnji između Zagreb Wine Gourmet Weekenda i najznačajnijih domaćih udruga vinara (10 sati, Centar Kaptol, Nova Ves 17).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙