FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 11. ožujka

ZAGREB, 12. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 12. ožujka:

ZAGREB - "Kako poslovati u Poljskoj i mogućnosti poljsko-hrvatske gospodarske suradnje u pozadini Europskog nogometnog prvenstva 2012." tema je seminara kojeg organiziraju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Poljsko-hrvatska trgovinska i industrijska komora Krakow. Na tom će skupu biti riječi o gospodarstvu Malopoljske regije (Krakow), o poljskim iskustvima u dobivanju i korištenju sredstava EU fondova za različite gospodarske projekte, kao i izvorima podataka i načinima kako dobiti informacija o poljskim tvrtkama, potencijalnim poslovnim partnerima, registraciji i aktivnostima stranih tvrtki u Poljskoj, itd. (10 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ovogodišnja, 8. Telekom Arena okupit će predstavnike telekomunikacijske industrije i s njom povezanih tvrtki i institucija u Hrvatskoj i regiji. Organizator, Infoarena grupa očekuje sudjelovanje predstavnika vodećih telekomunikacijskih kompanija, stručnjaka iz područja elektroničkih komunikacija, predstavnike regulatornih tijela i institucija koji će govoriti o poslovanju u prošloj godini te dati prognoze za buduće razdoblje. Razgovarat će se, kako se najavljuje, o vrijednosti i veličini telekomunikacijskog tržišta, utjecaju branše na razvoj ukupnog gospodarstva, regulaciji djelatnosti itd. (9 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u siječnju prikupljeno 55.517 tona kravljeg mlijeka, što je u odnosu na siječanj 2011. povećanje za 9,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Podaci DZS-a pokazuju da je u siječnju u odnosu na isti mjesec 2011. povećana i proizvodnja vrhnja, maslaca i kravljeg sira, dok je smanjena proizvodnja mlijeka za piće i fermentiranih proizvoda. Statistički podaci o proizvodnji kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda pokazuju da je u odnosu na prosjek u 2011. godini, u siječnju ove godine ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila veća za 6,3 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙