FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 30. ožujka

ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. ožujka

OSIJEK - U Osijeku će se održati peti Sajam poslova, koji organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek. Na sajmu se, prema najavama organizatora, očekuje predstavljanje 34 poslodavaca, predstavnici 31 obrazovne ustanove, a uz one koji traže posao očekuje se ukupno oko dvije tisuće sudionika. Hrvatski zavod za zapošljavanje već petu godinu za redom u ožujku organizira sajmove poslova, a ove su godine organizirana u 22 grad - od 1. ožujka i sajma u Splitu do 30. ožujka i sajma u Osijeku.

ZAGREB - Predstavnici proizvođača vina iz Hrvatske i zemalja regije predstavit će se u Zagrebu na prvoj međunarodnoj konferenciji vina L.O.B.I. - Laboratory Of Beverage Industry. Cilj je konferencije, kako najavljuju organizatori, povećati prepoznatljivost Hrvatske i regije na svjetskom tržištu po kvalitetnim vinima, povećanje proizvodnje i izvoza vina kroz upoznavanje i otvaranje novih tržišta te poboljšanje trgovanja između zemalja regije (11,00 konferencija za novinare, 12,00 otvorenje konferencije, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - U organizacij magazina Lider bit će dodijeljena nagrada "Hrvoje Mateljić" za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u Hrvatskoj u 2011. godini (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u veljači je prema mjesecu prije smanjen za 0,4 posto, a na godišnjoj razini, prema veljači 2011. godine, manji je za 2,6 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada u industriji je u prva dva mjeseca ove godine smanjena za 0,7 posto u odnosu na godinu prije. Statistika prema područjima djelatnosti pokazuje da je na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen za 4,8 posto, u prerađivačkoj industriji za 2,6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,4 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙