FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donatorska večer Zaklade Viktorija za teško oboljelu djecu

SISAK, 23. ožujka 2012. (Hina) - Druga donatorska večer Zaklade Viktorija za djecu oboljelu od malignih i drugih teških održana je večeras u hotelu Panonija u Sisku, a nazočili su joj i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Donatori su i večeras potvrdili visok stupanj solidarnosti. Njihovim je prilozima u zakladi dosad prikupljeno više od pola milijuna kuna, kojima se trenutačno pomaže 55 bolesnih djevojčica i dječaka.

"Država još nema izgrađen sustav brige za bolesnu djecu kakav bi trebao biti, ali neke županije, kao što je Sisačko-moslavačka, pokazuju visok stupanj solidarnosti za djecu. Moramo ukloniti sve administrativne barijere kada su djeca u pitanju", rekla je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić na donatorskoj večeri.

Ministar Mirando Mrsić je rekao kako će zaklade poput Viktorije imati punu potporu njegova ministarstva. Najavio je kako će se svaki zahtjev upućen Ministarstvu, rješavati isti dan.

"Zaklada Viktorija, kao i županijska Zaklada Iskra za pomoć nadarenoj djeci, jedinstvene su u nas. Zato s ovog mjesta šaljemo poruku kako je nužno solidarno još više pomagati najmlađima", rekla je sisačko-moslavačka županica i pokroviteljica večeri Marina Lovrić Merzel.

U prigodnom su programu nastupili laureati Zaklade Iskra, a u ime malih korisnika pomoći zahvalile su njihove majke Blaženka Milošić i Katarina Malobabić.

Zaklada Viktorija nastala je 2009. godine na poticaj hrvatskih branitelja. Iste godine je održana prva donatorska večer. Mnoge obitelji koriste “Viktorijin” stan u Zagrebu kako bi bile što bliže svojoj djeci tijekom njihova liječenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙