FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klaićevoj bolnici 240 knjiga i slikovnica

ZAGREB, 24. veljače 2012. (Hina) - U sklopu projekta "Knjigama do osmijeha" Zaklada policijske solidarnosti uručila je 240 knjiga i slikovnica 12 različitih naslova Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici kako bi oboljeloj djeci olakšale boravak u bolnici.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova i upravitelj Zaklade policijske solidarnosti, Dubravko Novak, rekao je kako je Zaklada osnovana da svojim radom i financijskim sredstvima pomaže policijskim službenicima u teškim situacijama, ali i drugim ustanovama kojima je pomoć potrebna.

Ova donacija Agencije za komercijalnu djelatnost od preko 24 tisuće slikovnica i knjiga za najmlađe jednim je djelom podijeljena djeci policijskih službenika policijskih uprava na području Hrvatske, a drugi dio ostavljen je za ustanove koje skrbe o djeci.

"Vjerujem da će ove knjige i slikovnice vratiti osmijeh na lice malim pacijentima", rekao je Novak.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković naglasio je da su knjige radost i prozor u svijet mašte i kreacije te ljude čine boljim, zdravijim i radosnijim.

"Zato ove knjige darujemo djeci u Klaićevoj kako bi im olakšali liječenje i boravak u bolnici znajući da mislimo na njih", rekao je.

Zamjenik ravnateljice KB "Sestre milosrdnice" i predstojnik Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Goran Roić istaknuo je zadovoljstvo da je Zaklada policijske solidarnosti izabrala upravo Klaićevu bolnicu za svoju donaciju u kojoj je niz centara izvrsnosti na nacionalnoj razini.

"Ova donacija je još jedan korak da se djeci humanizira boravak u bolnici te njima i njihovim roditeljima olakša boravak u njoj". Napomenuo je da u sklopu bolnice djeluju dječji vrtić i osnovna škola.

Do sada su projektom "Knjigama do osmijeha" knjige i slikovnice poklonjene pedijatrijskim odjelima bolnica u Vinkovcima i Vukovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙