FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klinici za dječje bolesti uručena donacija od 257 tisuća kuna

ZAGREB, 7. ožujka 2012. (Hina) - Zavodu za dječju neurologiju Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj uručena je danas donacija od 257 tisuća kuna u povodu 40-te obljetnice American Expressa u Hrvatskoj.

Novac je namijenjen za kupnju EEG uređaja sa stanicom za pregled, analizu i ispis, koji će, kako je priopćeno, Klinici omogućiti kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Donacija Klaićevoj dio je projekta PBZ Carda "Činim dobro svaki dan" , pri čemu je za svaku kupnju American Express karticom izdvojeno 40 lipa u humanitarne svrhe, bez troška za korisnika kartice.

Voditeljica Zavoda za dječju neurologiju prof. Vlatka Mejaški Bošnjak kazala je da Zavod zbrinjava visoko neurorizičnu novorođenčad iz svih zagrebačkih rodilišta te djecu s težim neurorazvojnim poremećajima iz cijele Hrvatske, uključujući i novorođenčad s teškim konvulzijama i epilepsijom dječje dobi.

Novi EEG uređaj omogućit će da djeca tu, po potrebi i dugotrajnu pretragu, obave u bolnici, umjesto da odlaze u EEG laboratorij što je do sada otežavalo takve dijagnostičke postupke.

Donaciju je uručio predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić, naglasivši kako je Klinika za dječje bolesti dvanaesta bolnica kojoj je doniran novac u sklopu projekta Praćenja djece s neurorizicima, koji je 2007. pokrenulo Ministarstvo zdravstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙