FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija 'Medvjeda' UNICEF-ovoj akciji "Stop nasilju među djecom"

ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Hokejaški klub Medveščak Zagreb predao je danas donaciju za UNICEF-ovu akciju "Stop nasilju među djecom" kojoj je cilj sprječavanje vršnjačkog nasilja u osnovnim školama u Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare u Medveščakovom Zig Zag Fan shopu, povodom završetka EBEL sezone, donacijski ček u iznosu od 141.368 kuna predstojnici UNICEF-ova Ureda u Hrvatskoj Lori Vidović uručio je kapetan "Medvjeda" Alan Letang, jedan od glasnogovornika te UNICEF-ove akcije.

Predstojnica Ureda UNICEF-a Lora Vidović istaknula je da je Medveščakova donacija namijenjena sprječavanju vršnjačkog nasilja u osnovnim školama u Hrvatskoj dodavši da se programom "Stop nasilju među djecom" uči djecu, roditelje i nastavnike, kao i sve školske djelatnike kako raditi na tome da nasilja bude što manje i kako na njega reagirati.

"Program prevencije nasilja provodi 35 posto škola u Hrvatskoj, a rezultati pokazuju da je to učinkovit način borbe protiv vršnjačkog nasilja, da je nasilja manje, a učitelji koji provode program osjećaju se puno kompetentnije", rekla je Vidović.

Pojasnila je da će donacija biti utrošena na edukaciju učitelja i mentora te izradu priručnika za mentore koji će, kako je rekla, preveden na engleski jezik biti dostupan kolegama iz UNICEF-a kao primjer dobre prakse.

"Nadamo se da će se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta još više škola uključiti u ovaj program i na taj način pridonijeti smanjenju nasilja u školama", zaključila je Vidović.

UNICEF je započeo program "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" tijekom 2003. godine kampanjom informiranja i senzibiliziranja javnosti za problem vršnjačkog nasilja, nakon čega je uslijedilo prikupljanje sredstava iz kojih se je financirala provedba u 216 škola koje su se prijavile u program u dvije godine.

Projekt "Stop nasilju među djecom" u cijelosti su osmislili hrvatski stručnjaci, a nakon rezultata postignutih u Hrvatskoj program su počeli provoditi UNICEF u Srbiji, Crnoj gori te Sloveniji. Za realizaciju programa do sada je prikupljeno 3,5 milijuna kuna, a u pet godina za 50 posto smanjeno je nasilje u školama koje aktivno provode UNICEF-ov program, navodi se na internetskim stranicama Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Službeno sklopljenim partnerstvom zagrebačkog Medveščaka i UNICEF-a u kolovozu 2010. započela je zajednička promocija akcije "Stop nasilju među djecom", a 'Medvjedi' su tako ušli u društvo sportskih prijatelja UNICEF-a u kojem se nalaze i nogometni klubovi Barcelona, Manchester United i Boca Juniors.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙