FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konsolidacija na europskim tržištima dionica

LONDON/FRANKFURT/PARIZ, 21. ožujka 2012. (Hina/Reuters) - Europske dionice stabilizirale su se u srijedu jer su se ulagači oprezno pozicionirali uoči objave američkih podataka s tržišta nekretnina koji bi mogli potvrditi gospodarski oporavak ali i smanjiti izglede za dodatno ublažavanje monetarne politike.

Indeks Londonske burze FTSE ojačao je 0,1 posto na 5.894 boda, indeks Frankfurtske burze DAX oslabio je pak 0,3 posto na 7.032 boda, dok je pariški CAC bio u minusu 0,6 posto i iznosio 3.510 bodova.

"Tržišta su na prilično visokim razinama nakon prošlotjednog rasta, trenutno smo u fazi konsolidacije. Nema podataka potrebnih za davanje poticaja tržištu“, tumači Markus Huber iz tvrtke ETX Capital.

Ulagači čekaju objavu mjesečnih američkih podataka o prodaji postojećih nekretnina, ali ujedno smatraju da bi previše optimistična brojka mogla smanjiti izglede za dodatno ublažavanje američke monetarne politike.

Među dobitnicima izdvajao se britanski lanac supermarketa J Sainsbury, koji je ojačao 3,1 posto zahvaljujući neočekivano snažnom rastu prodaje u četvrtom tromjesečju.

Švedska telekomunikacijska grupa TeliaSonera oslabila je pak 3,7 posto i bila je među najvećim gubitnicima nakon što je finska državna investicijska tvrtka Solidium objavila da je prodala neke dionice.

Indeks Tokijske burze Nikkei zaključio je trgovinu u minusu 0,6 posto, na 10.086 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙