FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnova paviljona "Gradski vrt"

OSIJEK, 14. ožujka 2012.(Osijek) - Predstavnici grada Osijeka i tvrtke "Zuber" d.o.o. potpisali su danas sporazum o obnovi, vrijednoj više od 12 milijuna kuna, paviljona "Gradski vrt", zaštićenoga spomenika kulture.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako je paviljon u blizini istoimenoga nogometnoga gradskog stadiona konzervatorski zaštićen te da je u protekle dvije godine učinjeno mnogo kako bi se prikupila potrebna dokumentacija za njegovu obnovu, koja je sporazumom predviđena u roku od četiri godine.

Dodao je kako će radovi početi idućih dana, a znatan dio novca za projekt obnove osiguran je iz spomeničke rente.

Dalibor Mihaljević, direktor tvrtke "Zuber" koja će obnavljati paviljon, rekao je kako ta tvrtka već ima iskustva s takvim poslovima, a u Vukovaru trenutačno radi na sedam sličnih objekata.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo Branka Andraši podsjetila je da je paviljon iz 19. stoljeća zaštićeni spomenik kulture. Dodala je kako će se obnovom vratiti njegov negdašnji izgled, a dijelom i namjena budući da se u njemu, među ostalim, namjerava otvoriti kavana s plesnom dvoranom i drugim popratnim sadržajima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙