FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje rušenje zgrade negdašnjega Plavog radiona

OSIJEK, 7. ožujka 2012.(Hina) - Ruševna i zapuštena zgrada negdašnje tvornice deterdženta Plavog radiona u središtu Osijeka bit će srušena, a novi vlasnik kojem ju je država prodala, ima rok do polovice ožujka za njezino uklanjanje i čišćenje.

Odluku državnih institucija o prodaji te ruševne zgrade privatnom investitoru poduprlo je na današnjoj konferenciji za novinare Vijeće osječke gradske četvrti Gornjega grada ističući da je to ruglo u gradskome središtu.

Novi vlasnik Damir Petričević rekao je kako je javni natječaj za kupnju te površine od 413 četvornih metara završen polovicom veljače, a Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) dala je rok od 30 dana za njezino uređivanje i čišćenje.

Predsjednik Vijeća osječke gradske četvrti Gornjega grada Ivica Završki rekao je na konferenciji za novinare kako nastojanja gradskih vlasti da se ta zgrada sruši traju gotovo pet godina, a njezin vlasnik Republika Hrvatska, nakon mnogih dopisa, prigovora i žalbi, prodao ju je privatnom ulagaču koji će srušiti preostale objekte te urediti tu površinu.

Dodao je kako je taj napušteni objekt bio jedno od najvećih smetlišta u središtu grada, a osječke gradske vlasti uložile su dosta novca samo da bi se prošle godine iz tog prostora uklonilo gotovo 35 tona različitog otpada.

Dodao je kako se lokalne vlasti neće zaustaviti samo na tome jer u Osijeku ima još takvih objekata, poput zgrade bivše osječke Tvornice žigica ili nekih zgrada u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi. One su također u ruševnome stanju, ali ih se ne smije dirati jer su zaštićeni spomenici kulture, a nema ulagača koji bi bili zainteresirani da ih obnove i vrate u negdašnje stanje, rekao je Završki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙