FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF traži od BiH uštede u javnoj potrošnji

MOSTAR, 13. ožujka 2012. (Hina) - Voditelj misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Costas Christou istaknuo je tijekom razgovora s predsjednikom vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom da vlasti te zemlje trebaju provesti veće uštede u javnoj potrošnji te donijeti proračun za 2012. godinu.

Kako je priopćeno iz sarajevskog ureda predsjednika vijeća ministara, Bevanda i Christou su se složili da problem Bosne i Hercegovine nisu prihodi već rashodi, te da je potrebna uspostava fiskalne discipline na svim razinama vlasti unutar BiH.

"Ono što svi žele vidjeti jest fiskalna koordinacija unutar zemlje, jedan zajednički glas prema vani i usvojeni proračun za 2012. godinu", rekao je voditelj misije MMF-a za BiH.

Pri tome je istaknuo da je MMF spreman na suradnju s vlastima BiH koja zbog krize vlasti nije do kraja ispunila uvjete prvog stand by aranžmana potpisanog 2009. godine.

Predsjednik vijeća ministara BiH istaknuo je da će se prilikom izrade nacrta proračuna za 2012. godinu uzeti u obzir trenutačna teška gospodarska situacija u BiH i svijetu.

Pri tome je rekao da BiH mora planirati financiranje zakona iz europske mape puta kao što je zakon o popisu pučanstva, predstojeći lokalni izbori i žurno rješavanje graničnih prijelaza s Hrvatskom, odnosno Europskom unijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙