FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OHR poziva na provedbu reformi za EU i NATO

MOSTAR, 10. ožujka 2012. (Hina) - Ured visokog međunarodnog predstavnika (OHR) u BiH pozdravio je dogovor političkih čelnika šest vladajućih stranaka u ovoj zemlji o načelima raspodjele vojne i državne imovine te je izraženo očekivanje da se usuglase i preostale reforme potrebne kako bi zemlja mogla aplicirati za stjecanje kandidacijskog statusa u EU i NATO.

Po priopćenju kojega je u subotu objavio OHR navodi se kako se radi o "važnom koraku naprijed za euroatlantske aspiracije BiH", no pri tome je navodi kako se očekuje da zakonsko rješenje bude u skladu za Zakonom o obrani BiH. Na taj bi se način državi omogućilo vlasništvo nad nepokretnom imovinom potrebnom za obavljanje poslova obrane, pojašnjava se u priopćenju.

Od čelnika šest vodećih stranaka koje predstavljaju vladajuću većinu u BiH se očekuje da postignu dogovor u provedbi presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu koja se tiče prava manjina da biraju svoje predstavnike u tijela vlasti ali i proračunu za 2012. godinu kako bi se osiguralo nesmetano financiranja državnih institucija.

Čelnici šest političkih stranaka usuglasili su tijekom sinoćnjeg sastanka u Banjoj Luci pojedinosti oko raspodjele vojne imovine na što se čeka nekoliko godina, kao i okvirni dogovor oko proračuna za 2012. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙