FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 7. ožujka 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nogometaši Dinama plasirali su se u polufinale hrvatskog Kupa nakon što su u četvrtfinalu izbacili Istru 1961 iz Pule boljim izvođenjem 11-eraca sa 4-3. Nakon 90 minuta uzvrata u Maksimiru bilo je 1:1, a istim je rezultatom završila i prva utakmica 18. veljače u Puli. Dinamo je poveo golom Alispahića u 28. minuti, a izjednačio je Primorac u 83. Utakmica je odigrana na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 500 gledatelja Svilokos iz Siska.

Prilikom izvođernja 11-eraca za Dinamo su uspješni bili Krstanović, Sammir, Pivarić i Leko, dok je Badeljev udarac zaustavio vratar Istre Prskalo. Za Istru su precizni bili Primorac, Bačelić-Grgić i Sušić, ali su Stranatić i Križmman promašili.

Iako se utakmica igrala u Maksimiru formalno je Istra bila domaćin, jer su zbog vremenskih uvjeta Dinamo i Istra zamijenili domaćinstva, pa je tako Dinamo bio domaćin u Puli.

U polufinalu Kupa 21. ožujka i 11. travnja igrat će Zagreb i Dinamo, te Osijek i Cibalia.

NOVO MESTO - Košarkaši Zagreba CO izgubili su susret 23. kola regionalne ABA lige na gostovanju kod Krke u Novom mestu sa 84-65 (16-22, 11-18, 16-21, 22-23). U novom neuspjehu našega prvaka najefikasniji je bio Damir Markota sa 19 koševa, dok je Krku predvodio Afik Nissim sa 16 ubačaja. Tri kola prije kraja natjecanja Zagreb CO ima 11 pobjeda i 12 poraza, a Krka šest pobjeda i 17 poraza.

ZAGREB - Disciplinska komisija regionalne hokejaške EBEL lige kaznila je igrače Medveščaka Franka Banhama i Joela Prpica sa sedam, odnosno šest utakmica zabrane nastupa zbog njihove umiješanosti u incident na kraju druge trećine prve utakmice polufinala dogravanja protiv KAC-a iz Klagenfurta igrane u utorak u Zagrebu. Banham je kažnjen sa sedam utakmica zbog napada u predjelu glave i vrata, dok je Prpic kažnjen zbog tučnjave s četiri plus dvije utakmice uvjetno s rokom kušnje od tri mjeseca.

Žalba na ovu odluku Disciplinske komisije nije moguća, objavio je Medveščak.

KAC je poveo sa 1-0 u pobjedama slavivši u prvoj utakmici sa 4-0, a plasman u finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Druga utakmica igra se u četvrtak u Klagenfurtu.

RODEZ - Belgijanac Gianni Meersman (Lotto) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke "Paris - Nice", koja se boduje za "ProTour", vožene od Brivea do Rodeza u dužini od 178 kilometara. Meersman je u završnom sprintu bio brži od Slovenca Grege Bolea (Lampre) i Nizozemca Lieuwea Westre (Vacansoleil). U ukupnom redoslijedu vodstvo je zadržao Britanac Bradley Wiggins (Sky) sa šest sekundi prednosti ispred Amerikanca Levija Leipheimera (Omega Pharma-Quickstep) i 11 ispred još jednog Amerikanca Tejaya Van Garderena (BMC).

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (Astana) u četvrtoj je etapi zauzeo 14. mjesto ušavši u cilj u vremenu pobjednika, te je u ukupnom redoslijedu zadržao 10. mjesto sa 36 sekundi iza Wigginsa.

RIJEKA - U 6. kolu tradicionalnog Međunarodnog šahovskog turnira "Cvijet Mediterana" Mirjana Medić je mirnim remijem s Moldavkom Elenom Partač sačuvala bod prednosti pred najopasnijim suparnicama jer Šveđanka Inna Agrest nije uspjela osvojiti više od pola boda protiv Slovenke Špele Orehek. Ana Berke je pobjedom nad Verenom Šamanić napravila novi korak prema vrhu, a pobjede su postigle i Slovenka Ana Srebrnič i Bugarka Svetla Jordanova.

Rezultati 6. kola:

Medić-Partač remi, Orehek-Agrest remi, Jordanova-Mrakovčić 1:0, Srebrnič-Kukić 1:0, Šamanić-Berke 0:1.

Poredak na vrhu: Medić 5 bodova, Srebrnič, Berke i Agrest po 4, Partač i Orehek po 3,5 boda itd.

BOLOGNA - Nogometaši Juventusa propustili su priliku bodovno se izjednačiti s Milanom na vrhu talijanskog prvenstva nakon što su u zaostalom susretu 23. kola na gostovanju u Bologni protiv istoimenog domaćina igrali 1-1. Povela je Bologna golom veterana Di Vaia (17), a na konačnih 1-1 izjednačio je Vučinić (59). Dvanaest kola prije kraja Milan je vodeći sa 54 boda, dok drugi Juventus, koji ove sezone još nije izgubio u Serie A, ima 52. Bologna je s ovim bodom stigla na 13. mjesto sa 32 boda.

I preostala dva zaostala susreta igrana u srijedu završila su podjelom bodova. Cesena i Catania igrali su 0-0, a Parma i Fiorentina 2-2.

TABLICA: Milan 54, Juventus 52, Lazio 48, Udinese 46, Napoli 43...

VARŠAVA - Bivši poljski nogometni reprezentativac Wlodzimierz Smolarek preminuo je u 54. godini, objavio je u srijedu Poljski nogometni savez (PZPN).

"Izgubili smo jednog od najvećih poljskih nogometaša", izjavio je predsjednik Saveza Grzegorz Lato.

Smolarek, koji je nacionalni dres obukao 60 puta u razdoblju od 1980. do 1990., osvojio je s Poljskom brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. Za reprezentaciju je zabio 13 golova. Bivši napadač momčadi Widzew Lodz s kojom je u dva navrata osvojio naslov prvaka Poljske te varšavske Legie, odigrao je 199 utakmica u prvoj poljskoj ligi i zabio 65 golova. Pored klubova iz Poljske igrao je za frankfurtski Eintracht, Feyenoord iz Rotterdama ta FC Utrecht. Poslije igračke karijere radio je kao trener i to najprije u Feyenoordu, a onda je za Poljski nogometni savez tražio mlade talente.

Njegov sin Euzebiusz (Ebi) Smolarek je također poljski nogometni reprezentativac.

RUHPOLDING - Norvežanka Tora Berger osvojila je naslov svjetske prvakinje u biatlonu u utrci na 15 kilometara na SP u Ruhpoldingu. Berger je do zlata stigla s vremenom od 42:30.0 minuta uz 19 od 20 pogođenih meta, pa je "zaradila" samo jednu kaznenu minutu. Berger je prije dvije godine u Vancouveru osvojila naslov olimpijske pobjednice u ovoj disciplini, te je tako postala tek druga biatlonka u povijesti s naslovom svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice na 15 km, osim nje to je uspjelo još samo Njemici Andrei Henkel. Srebrnu medalju sa 56.4 sekunde zaostatka uz jedan promašaj osvojila Francuskinja Marie Laure Brunet, a brončanu braniteljica naslova Šveđanka Helena Ekholm, koja je također imala jedan promašaj, sa 1:11.1 minutom iza Berger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙