FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U susretu 5. kola skupine B Eurolige vaterpolista Jug CO je na bazenu uz Savu u Zagrebu svladao domaću Mladost sa 7-6 (3-1, 1-3, 1-0, 2-2), te tako osigurao prvo mjesto u skupini. Nakon pet kola Jug je prvi s maksimalnih 15 bodova, dok je Mladost druga s devet, te je također osigurala plasman u četvrtfinale.

ZAGREB - Prije 20 godina, 8. veljače 1992., hrvatski su sportaši prvi puta nastupili na Olimpijskim igrama pod vlastitom zastavom na XVI. Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u francuskom Albertvillu i to samo 17 dana nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) 17. siječnja 1992. privremeno priznao Hrvatski olimpijski odbor (HOO). Kako bi podsjetio na taj za hrvatski sport povijesni događaj, HOO je na svečanom ručku u hotelu Panorama okupio članove hrvatske olimpijske delegacije ZOI Albertville 1992. Svoje uspomene podijelili su s članovima delegacije i novinari Božo Sušec, Mićo Dušanović i Branko Vekić, koji su izvještavali sa Igara 1992., a nazočni su se prisjetili i onih sudionika koji danas više nisu među nama - klizačkog trenera Mladena Mumelaša, te doajena sportskog novinarstva Borisa Mutića. Ručku su nazočili član MOO-a i tadašnji predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik HOO-a Josip Čop, dopredsjednici HOO-a Nada Senčar i Slavko Goluža, te članica Vijeća HOO-a Morana Paliković Gruden.

Našu malu, ali po važnosti veliku hrvatsku olimpijsku delegaciju tada je vodila šefica Misije Sanda Dubravčić Šimunjak, olimpijka s dva nastupa na ZOI (Lake Placid 1980. i Sarajevo 1984.) te jedina od hrvatskih športaša koja je zapalila olimpijski plamen na otvaranju Igara u Sarajevu 1984., što se također dogodilo na današnji dan. Članovi delegacije bili su umjetnički klizači Željka i Tomislav Čižmešija, alpski skijaš Vedran Pavlek, skijaški trkač Siniša Vukonić, treneri Ozren Müller, Mladen Mumelaš i Darko Štimac te liječnik Ivan Drinković.

"Nikada nećemo zaboraviti najavu spikera na svečanosti otvaranja, dok smo izlazili na stadion: A sad, dame i gospodo, siguran sam da nitko od vas neće ostati sjediti. Ustanimo i pozdravimo: Hrvatska prvi put na Olimpijskim igrama!" - složili su se naši sudionici oko najemotivnijeg trenutka ZOI Albertville 1992. u kojem su svi posjetitelji na stadionu ustali i pljeskom popratili hrvatsku olimpijsku delegaciju.

SOČI - Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je u srijedu 18. mjesto na prvom treningu spusta za Svjetski kup koji se održava u ruskom Sočiju s vremenom 2:15.37 i zaostatkom 2,46 sekunde za najbržim Austrijancem Hannesom Reicheltom (2:12.91). Natko Zrnčić-Dim bio je tek 46. na treningu spusta sa zaostatkom od 4,81 sekunde za najbržim, a Tin Široki 66. sa zaostatkom od čak 10,06 sekunde. Iza Reichelta na drugom mjestu je danas bio Švicarac Didier Cuche sa zaostatkom od 25 stotinke, a treći je Kanađanin Benjamin Thomas sa zaostatkom od 69 stotinke.

Sutra i u petak su na rasporedu dva treninga spusta, a u subotu se vozi spusta dok je u nedjelju na rasporedu superkombinacija.

BATA - Nogometna reprezentacija Zambije prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja Afričkog prvenstva, do tog uspjeha Zambijci su stigli zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv Gane u polufinalu igranom u glavnom gradu Ekvatorijalne Gvineje, Bati. Strijelac jedinog gola bio je Emmanuel Mayuka u 78. minuti susreta, a jedan od junaka pobjede bio je i vratar Kennedy Mweene koji je, između ostaloga, u 8. minuti obranio i kazneni udarac Asamoaha Gyana.

U drugom polufinalu u glavnom gradu Gabona Libervilleu igraju Obala Bjelokosti i Mali.

Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u Libervilleu, dok će se susret za treće mjesto igrati u subotu u Malabu.

SOČI - Najbolji svjetski spustaš, 37-godišnji Švicarac Didier Cuche dobio je ponudu od Heada, na čijim skijama vozi, da odgodi odluku o okončanju karijere. Head je ponudio Cucheu milijun eura ako nastavi skijati sljedeće sezone, ali Cuche ostaje pri svojoj odluci da okonča karijeru ove godine.

"Novac nikad nije bio motivacijski faktor da tako dugo ostanem u skijanju, a nije mi niti sada na prvom mjestu. Mnogi sada govore da sam pogriješio što sam nedavno objavio da je ovo moja zadnja sezona, a isti ti su prije dva mjeseca govorili da sam trebao okončati karijeru još prošle godine. Ostajem pri svojoj odluci, a šefu Heada mogu pomoći savjetom ili na neki drugi način", rekao je Cuche, koji je tijekom karijere upisao 20 pobjeda u Svjetskom kupu, te je četiri puta osvojio mali kristalni globus u spustu.

Ipak, najvrijednije postignuće je što je rekorder Kitzbuehla, gdje je pet puta slavio u spustu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙