FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sat

ZAGREB, 21. veljače 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MOSKVA - Austrijanac Marcel Hirscher preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa nakon što je u današnjem paralelnom slalomu u Moskvi stigao do četvrtfinala. Hircher je za plasman među osam najboljih dobio 30 bodova što je bilo dovoljno da preskoči Ivicu Kostelića i sa 12 bodova više preuzme vodstvo u utrci za Veliki kristalni globus. Austrijski skijaš se nadao pobjedi i novih 100 bodova, no u četvrtfinalu je neočekivano izgubio od Francuza Alexisa Pinturaulta. Pobjeda u paralelnom slalomu pripala je Pinturaultu nakon što je u finalu pobijedio Nijemca Felixa Neureuthera. Francuz je za prvo mjesto dobio 100 bodova i 40.000 švicarskih franaka, dok je Neureutheru pripalo 80 bodova i 30.000 'Švicaraca'. Treće mjesto, koje donosi 60 bodova i 20.000 franaka je osvojio Šveđanin Andre Myhrer pobjedom protiv Austrijanac Romeda Baumanna koji se morao zadovoljiti sa 50 bodova i 10.000 franaka. Pinturault je na putu do prvog mjesta pobijedio Talijana Christofa Innerhofera, Austrijance Marcela Hirschera i Romeda Baumanna, a u finalu Neureuthera. Na paralelnom slalomu nastupilo je 16 skijaša, a zanimljivo od 15 vodećih skijaša Svjetskog kupa sedam nije htjelo doći u Moskvu, dok je naš Ivica Kostelić ozlijeđen. Staza je bil postavljena u Lužnjiki sportskom kompleksu, svega stotinjak metara od stadiona Lužnjiki na koje će večeras odmjeriti snage CSKA i Real Madrid u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher vodi sa 1055 bodova, Kostelić je drugi sa 1043 bodova, dok je Švicarac Beat Feuz na trećoj poziciji sa 1003 boda.

MOSKVA - U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka CSKA i Real Madrid su na moskovskom stadionu Lužniku odigrali bez pobjednika, 1:1. "Kraljevski klub" je poveo u 28. minuti golom Cristiana Ronalda kojem je to bio 123. gol u 124. nastupa u dresu 'Galacticosa', te 42. gol u 41 nastupu za Real i reprezentaciju Portugala ove sezone. Izjednačio je Pontus Wernbloom u trećoj minuti sudačke nadoknade. Uzvratna utakmica je 14. ožujka u Madridu.

STOCKHOLM - Izbornik švedske nogometne reprezentacije Erik Hamren objavio je popis igrača koji će konkurirati za prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske 29. veljače na stadionu Maksimir. Među 22 pozvana igrača nalazi se i nova 'zvijezda' švedskog nogometa 19-godišnji napadač Feyenoorda John Guidetti. "John je zaslužio poziv svojim odličnim igrama u nizozemskom prvenstvu," kazao je švedski izbornik. Guidetti je član Manchester Cityja na posudbi u Feyenoordu, a u 17 nastupa za klub iz Rotterdama zabio je 18 golova.

MOSKVA - Amerikanka Julia Mancuso pobjednica je paralelnog slaloma Svjetskog kupa održanog u Lužnjiki sportskom kompleksu u Moskvi. Mancuso je do sedme pobjede u Svjetskom kupu stigla nakon što je u finalu bila bolja od Austrijanke Michaele Kirchgasser. U borbi za treće mjesto slavila je Amerikanka Lindsey Vonn protiv Njemice Marie Hofl-Riesch. Na paralelnom slalomu nastupilo je 16 skijašica među kojima nije bilo hrvatskih predstavnica. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Lindsey Vonn sa 1502 boda, druga je Slovenka Tina Mate (1024), a treća je Hofl-Riesch (1006).

MADRID

Brazilski nogometaš, član Atletico Madrida, Diego Ribas ozlijedio je mišić desne noge u nedjeljnoj utakmici španjolskog prvenstva protiv Sporting Gijona, objavio je madridski klub na svojim stranicama.

Ribas je izašao s terena u 61. minuti utakmice protiv Gijona (1-1) žaleći se na bolove u desnoj nozi.

Atletico na svojim stranicama navodi i da će Ribas propustiti utakmicu Europske lige protiv talijanskog Lazia u četvrtak, ali i ne koliko će oporavak trajati.

Prema pisanju sportskog dnevnika "Marca" Brazilac bi mogao pauzirati mjesec dana što bi značilo da će propustiti i utakmicu španjolskog prvenstva protiv Barcelone u nedjelju.

BERLIN - Njemački nogometni reprezentativac Per Mertesacker izjavio je da je siguran da će nastupiti na europskom nogometnom prvenstvu ovo ljeto u Ukrajini i Poljskoj nakon što je prije četiri dana operirao ligamente koje je ozlijedio u utakmici engleskog prvenstva sa svojim klubom Arsenalom. "Euro nije upitan. Operacija je dobro prošla i već sam započeo rehabilitaciju", rekao je 27-godišnji Mertesacker, ne kazavši međutim kada će moći zaigrati ponovno u dresu Arsenala. Trener Arsenala Arsene Wenger je nakon operacije svog središnjeg braniča kazao da ga čeka "dug oporavak".

DORTMUND - Kapetan njemačkog prvoligaša Dortmunda Sebastian Kehl produljio je ugovor s klubom do 30. lipnja 2013., objavljeno je u utorak na klupskim stranicama. Kehl, bivši 32-godišnji reprezentativac, odigrao je 203 prvenstvene utakmice s Dortmundom, klubom kojem se priključio 2002. iz Fribourga. Aktualni njemački prvak već je u zimskom roku ostvario značajan dogovor o prelasku zvijezde Moenchengladbacha Marca Reusa koji bi u klub došao na ljeto s ugovorom do 2017. godine.

DUBAI - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Dubaiju, nakon što je uspješno prošla kvalifikacije, u susretu 1. kola bolja je bila Čehinja Lucie Šafarova sa 3-6, 7-5, 6-3 nakon dva sata i 14 minuta igre. Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Šafarove i druga pobjeda češke igračice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙