FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku prva smotra specijalne postrojbe Civilne zašite

OSIJEK,1. ožujka, 2012.(Hina) - Na glavnome osječkom Trgu Ante Starčevića danas je održana Prva smotra specijalne postrojbe Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i prikazana je vježba spašavanja u simuliranoj prometnoj nesreći sa sredstvima opasnim za okoliš.

Specijalna postrojba sastoji se od četiri jedinice posebne namjene - za spašavanje iz ruševina, vode i od biološko-kemijskih sredstava te od jedinice za logistiku, a ima 183 člana.

Smotru postrojbe obavio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, nakon čega je istaknuo veliku važnost novoosonovane specijalne postrojbe Civilne zaštite za spašavanje ljudi i imovine.

U najtežim trenutcima pripadnici Civilne zaštite i Crvenoga križa, vatrogasci, policajci, DUZS te mnogi građani "dali su nemjerljiv doprinos u sprječavanju ili ublažavanju teških nesreća i vremenskih nepogoda, od poplava te prometnih i ostalih nesreća", rekao je župan Šišljagić, dodajući kako su i posljednje "teške vremenske nepogode, hladnoća i veliki snijeg ublažene zahvaljujući hrabrim ljudima koji inače rade u najtežim uvjetima".

Čestitajući pripadnicima Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Međunarodni dan Civilne zaštite, rekao je da će županija i dalje raditi na omogućavanju što boljih tehničkih uvjeta za njihov rad.

U simuliranoj prometnoj nesreći kod Sarvaša, u blizini Osijeka, osim spašavanja unesrećenih osoba, prikazana je i akcija spašavanja od sredstava opasnih za okoliš koja su rasuta nakon nesreće te su prijetila okolnom stanovništvu i vodi.

Postrojavanje i Prvu smotru specijalne postrojbe Civilne zaštite Osječko-baranjske županije te vježbu spašavanja simulirane nesreće pratili su mnogobrojni Osječani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙