FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 11. veljače 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Američka pjevačica Beyonce i njezin suprug reper Jay-Z objavili su na internetskoj društvenoj mreži Tumblru dugo očekivane fotografije kćeri Blue Ivy. "Možete podijeliti s nama našu radost. Hvala vam što ste poštovali našu privatnost tijekom ovog lijepog razdoblja u našim životima", objavila je "obitelj Carter" na Tumblru. Par je na stranici postavio pet fotografija kćeri, koja već ima crnu kovrčavu kosu, u naručju ponosnih roditelja. Slavni glazbeni bračni par na ovaj je način odlučio podijeliti svoju intimu s obožavateljima umjesto da fotografije za unosan iznos proda nekom od medija. Blue Ivy Carter rođena je 7. siječnja u New Yorku i par ju je štitio od javnosti sve do sada. Ona je prvo dijete u braku Beyonce (30) i Jay-Zja (42).

WASHINGTON - Optimizam nakon gospodarskih problema čini se jednom od poruka koju ekipa zadužena za kampanju za reizbor Baracka Obame želi prenijeti Amerikancima, ako je suditi prema popisu pjesama koje će se izvoditi na predsjednikovim skupovima prema eventualnom drugom mandatu u studenome i na kojoj će ponovo dominirati rock. Popis pjesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktualnog američkog predsjednika, zamišljen da "zagrije" dvorane prije dolaska Obame, sadrži popularnu glazbu poput one Brucea Springsteena, grupe U2 i Arethe Franklin. Izbor pjesama ukazuje na ton kampanje, u trenutku kad se SAD još nije oporavio od posljedica recesije iz razdoblja 2007.-2009., poput "Mr Blue Sky" britanskih rockera Electric Light Orchestra koja počinje stihovima "Nema više oblaka, kiša je prestala... novi je dan". Godine 2008. Obama je koristio pjesmu U2 "City of Blinding Lights", a ovoga se puta ekipa demokratskog predsjednika odlučila za hit s početka devedesetih "Even Better Than The Real Thing", što je moguća referenca na drugi mandat koji će biti "još bolji" od prvog. Hit "Let's stay together" Ala Greena također će se izvoditi tijekom kampanje, a na popisu su još, među ostalima, i Wilco, No Doubt, Arcade Fire, ali bit će tu i countryja, popa, rhythm and bluesa.

PARIZ - Modni dizajner Karl Lagerfeld ispričao se britanskoj pjevačici Adele što ju je nazvao "malo predebelom". Istodobno je pjevačica, čiji se povratak na scenu nakon operacije glasnica očekuje u nedjelju na dodjeli Grammyja, izjavila da nema nikakvih problema sa svojom figurom. "Nisam nikada željela izgledati kao manekenka s naslovnice. Predstavljam većinu žena i ponosna sam na to", rekla je Adele za časopis "People" koji će se na kioscima pojaviti u petak. "I nikada nisam bila nesigurna zbog svog tijela. Nisam tako odgojena", dodala je. Adele (23), čiji je album "21" bio najprodavaniji u svijetu prošle godine, vjerojatno će dominirati na dodjeli Grammyja, za koje ima šest nominacija. Lagerfeld je izazvao buru u javnosti kada je početkom ovoga tjedna za pariški list Metro rekao da je Adele "malo predebela, ali ima lijepo lice i božanski glas". Lagerfeld se ispričao u istom listu, rekavši da je njezin "najveći obožavatelj" i da je misao o "debljini izvučena iz konteksta".

LONDON - Australska glumica britanskog podrijetla Naomi Watts glumit će princezu Dianu u filmu o posljednje dvije godine njezina života, objavili su producenti iz tvrtke Ecosse Films u četvrtak. Film "Caught in Flight" trebao bi prikazati razdoblje života u kojem je bivša supruga princa Charlesa, nasljednika britanske krune, doživljavala "istinsku osobnu sreću" neposredno prije smrti u prometnoj nesreći 1997. u Parizu, u 36. godini. "Princeza Diana bila je voljena u čitavom svijetu i željno iščekujem da je odglumim na velikom platnu", izjavila je 44-godišnja Naomi Watts, glumica koja je 2004. nominirana za Oscara za naslovnu ulogu u filmu "21 gram" Alejandra Gonzaleza Inarritua. "Caught in Flight" će režirati Oliver Hirschbiegel, redatelj filma "Hitler: konačni pad" iz 2004. godine. Produkcija će početi u Britaniji kasnije ove godine.

PEKING - Kineske vlasti istražuju jaja koja nakon kuhanja odskakuju i navodno muškarce mogu učiniti sterilnima, javljaju kineski mediji u petak o posljednjem u nizu problema sa zdravstvenom ispravnosti hrane u toj zemlji. Jaja, koja kineski mediji nazivaju "ping pong" ili "gumenim" jajima, pretvrda su za jelo, što izaziva sumnju da su umjetna, pošto su se u relativno malom broju pojavila na kineskom tržištu, javlja agencija Xinhua. "Istraga je pokrenuta pošto su se potrošači požalili da su kupili lažna jaja, koja je proizveo netko željan profita", dodaje agencija. Međutim, tvrdoća jaja može biti i prirodna pojava, koja se događa kada kokoši konzumiraju velike količine hrane obogaćene sastojkom gosipolom, koji veže proteine u žumanjcima. Zabrinutost za sigurnost hrane u Kini je gotovo svakodnevna pojava, gdje su priče o umjetnom ulju za kuhanje, kontaminiranom mlijeku ili lubenicama koje eksplodiraju često pojavljuju u medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙