FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 10. veljače 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Paul McCartney konačno je u četvrtak dobio svoju zvijezdu na hollywoodskom Šetalištu slavnih, postavši tako posljednji od četvorice Beatlesa kojima je ukazana ta čast. "U Liverpoolu, dok smo bili djeca i slušali Buddyja Hollya i ostale rock and roll velikane, nisam mogao zamisliti da će doći dan kada ću dobiti zvijezdu na Šetalištu slavnih", rekao je 69-godišnji McCartney. "To ne bih mogao učiniti bez izvjesna tri momka. Zato, želim zahvaliti tim momcima, Johnu, Georgu i Ringu", rekao je. Beatlesi su kao grupa dobili zvijezdu 1998., više od 25 godina nakon što su se raspali. John Lennon i George Harrison svoje su pojedinačne zvijezde dobili nekoliko godina nakon njihove smrti 1980. i 2001. Ringo Starr zvijezdu je dobio 2010. godine. Svečanosti je nazočilo nekoliko stotina fanova Beatlesa i slavni rocker Neil Young. Trebao je doći i Ringo Starr, ali se razbolio i morao otkazati. McCartney je nedavno objavio novi album "Kisses on the Bottom."

WELLINGTON - Škotski komičar Billy Connolly pridružit će se svijetu Međuzemlja ulogom patuljka ratnika u filmu Petera Jacksona "Hobbit: Neočekivano putovanje" čime je glumačka postava kompletirana, rekao je redatelj filma. "Ne možemo zamisliti glumca kojem bi više odgovarala uloga Daina Ironfoota... od Billyja Connollyja, Velikog Yina osobno", rekao je Jackson. Tako se Connolly pridružio glumačkoj postavi u kojoj su također dobitnica Oscara Cate Blanchettt, Ian McKellan, Orlando Bloom i Martin Freeman. Freeman će glumiti Bilba Bagginsa, dok će Ian McKellen reprizirati ulogu Gandalfa. Film se snima na Novom Zelandu i bit će podijeljen u dva dijela, a prvi bi u kina trebao stići u prosincu.

LONDON - Britanski princ Harry primio je nagradu za najboljeg kopilota nakon završenog intenzivnog programa vježbe na helikopterima Apache u Velikoj Britaniji i SAD-u, objavilo je u četvrtak ministarstvo obrane. Tijekom 18-mjesečne obuke, princ je boravio u Kaliforniji i Arizoni kako bi naučio upravljati helikopterima u situaciji borbe u planinskim i pustinjskim zonama, priopćile su prinčeve novinske službe. Treći nasljednik britanske krune, 27-godišnji Harry u nekoliko je navrata izrazio želju da se vrati u Afganistan gdje je već boravio 10 tjedana 2007./08. Njegov brat William je također pilot helikoptera ali za misije nadzora i spašavanja u okviru Royal Air Forcea. Trenutno je na 6-tjednoj misiji na Falklandskim otocima

SEUL - Sjeverna Koreja otkrila je divovski natpis isklesan u stijeni u slavu pokojnog čelnika Kim Jong-ila čija će obljetnica rođenja biti obilježena 16. veljače, objavili su u četvrtak službeni mediji. Natpis "Nezamjenjivi patriot, general Kim Jong-il. 16. veljače, Juche 101 (2012.)" uklesan je na planini Sokda, u pokrajini Južni Pjongan, javlja službena novinska agencija KCNA. Juche je ideologija koju je razvio osnivač staljinističkog režima Kim Il-sung. Zasniva se na revoluciji, suverenitetu i kultu dinastije Kim. Natpis se proteže na 120 metara. Patronim Kim širok je 5,5 metara, visok 10 m, a dubok 1,4 metra. "Vlasti i radnici pokrajine Južni Pjongan odabrali su lako uočljivo mjesto, odražavajući žarku želju naroda za vječnim veličanjem njegove besmrtne revolucionarne vrline", naglasila je KCNA.

WASHINGTON - Američka pop-zvijezda Lady Gaga otkrila je na Twitteru da će 27. travnja u Seulu početi svoju novu svjetsku turneju na kojoj bi trebala održati više od stotinu koncerata. Turneja "Born This Way Ball" slijedi prošlogodišnji drugi album ekscentrične pjevačice "Born This Way". Osim Južne Koreje, Lady Gaga će koncerte održati u Japanu, Hong Kongu, Singapuru, Australiji i Novom Zelandu, a preostale stanice turneje - očekuje se ukupno 110 koncerata - objavit će naknadno. Lady Gaga, pravim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta, postala je slavna nakon hitova "Bad Romance" i "Poker Face", te po odjevnim provokacijama. Jako je aktivna u zaštiti homoseksualaca i u borbi protiv zlostavljanja u školi.

LOS ANGELES - Britanska pjevačica Adele otkrila je kako joj je nakon operacije glasnica najteže padalo što nije mogla tijekom oporavka psovati pa je rješenje našla u korištenju takve aplikacije na svom smartphoneu. "Dobra je stvar, s obzirom na to da volim psovati, što sam pronašla takvu aplikaciju pa sam uspijevala proslijediti svoju poruku", kazala je pjevačica za program CBS "60 minutes" koji će se emitirati u nedjelju uoči dodjele nagrada Grammy. Pjevačica koja ima šest nominacija za Grammy otkrila je kako je problem s glasom otkrila u trenutku kad je uživo pjevala na jednoj francuskoj radio stanici. "Činilo mi se kao da je nešto iskočilo u mom grlu", kazala je pjevačica. Nakon toga podvrgnuta je u studenome prošle godine operaciji na glasnicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙