FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 31. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

U susretu 35. kola EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma sportova pobijedio HC Orli Znojmo 6:4 (1:0, 2:3, 3:1) i zadržao treće mjesto na ljestvici.Golove za 'medvjede' zabili su David Brine (16:41), Frank Banham (27:56), Vjačeslav Truhno (39:42, 56:38) i Ryan Kinasewich (42:33, 59:44), dok su strijelci za češki sastav bili Lubomir Stach (24:20), Aleks Stanek (31:40, 51:43) i Peter Pucher (37:28). Nažalost, utakmicu je obilježila ozljeda gostujućeg vratara Filipa Landsmana koji je pet minuta prije kraja susreta na nosilima iznesen s leda.U idućem kolu Medveščak 3. siječnja gostuje u Linzu kod Black Wings Linza, a tri dana kasnije u Beču kod Vienna Capitalsa.

OBERSTDORF

Austrijanac Gregor Schlierenzauer pobjednik je natjecanja skijaša skakača u Oberstdorfu, prve stanice Novogodišnje turneje "Četiri skakaonice".Schlierenzauer je slavio sa skokovima od 133 i 137,5 metara. Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sunarodnjaci Andreas Kofler (131,0, 133,5) i Thomas Morgenstern (128,0, 128,5).Današnjoj pobjedom Schlierenzauer je naravno, poveo na turneji sa 283 boda, Kofler je drugi sa 265, a Morgenstern ima 264 boda. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Kofler sa 588 bodova, Schlierenzauer je drugi sa 476 bodova, a na trećem mjestu je Norvežanin Anders Bardal sa 430 bodova.Drugo natjecanja na novogodišnjoj turneji je 1. siječnja u Garmisch-Partenkirchnu, a potom slijede Innsbrucku (4. siječnja) i Bischofshofnu (6. siječnja).

ZAGREB

Nakon košarkaša Zadra, Splita i Zagreb CO-a plasman na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića izborila je i Cedevita koja je u četvrtfinalu u Dardi pobijedila Vrijednosnice OS Dardu 80:71. Cedevitu su do pobjede predvodili Chris Owens sa 21 košem i sedam skokova, te Dontaye Draper sa 20 koševa, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Veljko Budimir sa 26 koševa i šest skokova.Završni turnir Kupa "Krešimir Ćosić" na rasporedu je 14.-16. veljače 2012. godine.

REZULTATI:

Vrijednosnice OS Darda - Cedevita 71:80

Igrano u petak:

Zadar - Cibona 90:89

Split - Alkar 80:71

Zabok - Zagreb CO 69:92

ZAGREB

Nakon gotovo tri sezone provedene u redovima Medveščaka Robby Sandrock će karijeru nastaviti u redovima njemačkog drugoligaša Schweninger Wild Wingsa.Sandrock i "Medvjedi" su sporazumno su raskinuli ugovor i Sandrock će se Schweningeru pridružiti već idućeg tjedna."Igrač i klub razilaze se u prijateljskim odnosima, a Robby Sandrock uvijek će biti dobrodošao u Zagreb kao prijatelj kluba. Svojom igrom učinio je puno za klub u trenutku kada smo odlučili hokej vratiti u Zagreb. Klub igraču želi uspjeh i dobre razultate u nastavku sportske karijere", kratko je izjavio glasnogovornik kluba Ranko Vučinić.

LIVERPOOL

U prvom susretu 19. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Newcastle United 3:1.Golove za 'Redse' zabili su Craig Bellamy (29, 67) i Steven Gerrard (78), dok je strijelac za "Svrake" bio Daniel Agger koji je u 25. minuti zabio autogol. Ovom pobjedom Liverpool je skočio na peto mjesto sa 34 boda koliko ima i Chelsea, no Bluesi imaju bolju razliku pogodaka. U vodstvu su Manchester City i United sa po 45 bodova. Newcastle je ostao sedmi sa 30 bodova.

NEW YORK

Nakon tri početna poraza NBA prvak Dallas u četvrtoj je utakmici konačno došao do pobjede svladavši na svom parketu Toronto s 99:86. Kod Mavsa se istakao pričuvni centar Ian Mahinmi s 19 koševa, Dirk Nowitzki je ubacio 18, dok je Kanađane predvodio Talijan Andrea Bargnani s 30 poena.Miami i Oklahoma City su zasad jedine momčadi sa sve četiri pobjede, a momčad s Floride je sinoć u Minneapolisu slavio protiv Minnesote s 103:101. LeBron James je za svoj 27.rođendan sebi poklonio učinak od 34 poena, 10 asista i osam skokova, a pobjednički koš za Miami je četiri sekunde prije kraja dao Dwyane Wade.Bez poraza je i Atlanta (3:0) koja je s 105:98 svladala New Jersey, te Indiana koja je nakon produžetka proslavila pobjedu protiv Clevelanda (98:91). Minnesota, Washington i Detroit su zasad jedine momačdi bez ijedne pobjede.

MADRID

Trener madridskoga Reala Jose Mourinho kazao je u razgovoru za BBC kako Real u zimskome prijelaznome roku neće kupiti nijednoga nogometaša. "Za nas je trgovanje završeno. Ne želim nijednoga novoga igrača, niti ću to zahtijevati od uprave", kazao je portugalski trener, pa se nakon duže vremena može dogoditi da "Kraljevski klub" doista ne uzme nijednoga igrača u prijelaznome roku. Mourinho je potvrdio da je zadovoljan postojećim kadrom, od koga očekuje trofeje u narednoj godini. U Primeri Real ima tri boda više od Barcelone, a u Ligi prvaka u osmini finala ide na moskovski CSKA. Nakon blagdana Real u 2012. u utorak igra prvi dvoboj Kupa Kralja na Bernabeu protiv Malage, a četiri dana kasnije u prvenstvu se sastaje s Granadom.

PERTH

U australskom Perthu je započeo Hopman Cup, natjecanje mješovitih teniskih ekipa, a u prvom dvoboju Francuska je slavila protiv Kine s 2:1.Kinezi su poveli jer je Na Li pobijedila Marion Bartoli s 2:6, 6:2, 6:4, ali su potom Francuzi iskoristili činjenicu da Kina nema dostojnog muškog predstavnika. Richard Gasquet je s lakoćom dobio Wu Dia s 6:1, 6:3, a niti francuski par nije imao većih problema slavivši s 6:1, 6:1. Dvoboj je obilježila i svađa Na Li i njezina supruga i trenera Jiang Shana na terenu, ali i izvan njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙