FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ALTA BADIA/ZAGREB

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzima deveto mjesto nakon prve vožnje veleslaloma u talijanskoj Alta Badiji. Kostelić je iskoristio zahtjevnu stazu koju je postavio njegov otac Ante i za vodećim Amerikancem Tedom Ligetyem zaostaje 1.63 sekundi, s dobrom pozicijom za drugu vožnju. Iza Ligetya su Austrijanac Marcel Hirscher (+0.49) i vodeći u ukupnom poretku Norvežanin Aksel Lund Svindal (+0.66), dok su još samo Austrijanci Philipp Schoerghofer i Hannes Reichelt unutar jedne sekunde zaostatka. Drugi hrvatski predstavnik u utrci Dalibor Šamšal nije završio utrku. Druga vožnja je na rasporedu u 13.45 sati.

SEVILLA

Nogometaši Reala očito su zaboravili poraz u "El Classicu" nakon što su u 17. kolu Primere na Sanchez Pizjuan stadionu u Sevilli porazili domaću momčad s čak 6:2.Cristiano Ronaldo postigao je "hat-trick", Argentinac Angel di Maria je dva puta asistirao i jednom zabio, a ostale pogotke postigli su Callejon i Altintop, dok su strijelci za Sevillu bili Jesus navas i Negredo. Obje momčadi su utakmicu završile s po deset uigrača, kod Reala je u 44. minuti isključen Pepe, a kod domaćih u 74. minuti Manu.Ivan Rakitić je za Sevillu igrao do 68. minute.Real vodi s tri boda više od Barcelone.

Sevilla - Real Madrid 2:6 (Navas 69, Negredo 90+2//Cristiano Ronaldo 10, 41, 85-11m, Callejon 37, Angelo Di Maria 66, Hamit Altintop 89)

ZAGREB

Košarkaši Cedevite slavili su u derbi-susretu 12. kola regionalne lige u Zagrebu nad beogradskim Partizanom s 75:57 (41:20), te zasjeli na vrh lige. U ponajboljoj utakmici Cedevite ove sezone hrvatski doprvak je već na poluvremenu imao ogromnu prednost od 41:20, a nakraju utakmice navijači su se u Zagrebu radovali pobjedi od +18 koševa. Kod Cedevite su najviše koševa dali Draper (17) i Owens (13), dok je euroligaša iz Beograda predvodio Raduljica (15).

Cedeviti je ovo deseta pobjeda u ligi, a Partizanu četvrti poraz.

ZAGREB

Rukometaši Zagreb CO-a doživjeli su u 13. kolu regionalne SEHA lige prvi poraz. Hrvatski prvak je izgubio na gostovanju u Slovačkoj kod Tatran Prešova s 31:32. Kod Zagrepčana su najviše zgoditaka dali Horvat (7) i Kopljar (5).

MADRID

U 16. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Athletic Bilbao je pred domaćom publikom svladao Zaragozu 2-1, a golove su postigli Susaeta (7) i Toquero (87), dok je strijelac za Zaragozu bio Ponzio (22-11m). Zaragoza je i dalje posljednja sa samo 10 bodova, dok Athletic Bilbao drži 8. mjesto. Sporting Gijon je na domaćem terenu poražen od Espanyola sa 1-2, a hrvatski nogometaš Mate Bilić, koji je ove sezone upisao 2 gola i 1 asistenciju, igrao je od 68. minute za Sporting.

Pogodak za Sporting zabio je Barral (61), a strijelci za Espanyol bili su Bifouma (2) i Sergio Garcia (84).

REZULTATI:

Mallorca 1 - Ramis (10)

Getafe 2 - Barrada (28, 44)

----------------

Sporting Gijon 1 - Barral (61)

Espanyol 2 - Bifouma (2), Sergio Garcia (84)

----------------

Athletic Bilbao 2 - Susaeta (7), Toquero (87)

Zaragoza 1 - Ponzio (22-11m)

SAO PAULO

Hrvatski sudački par Matija Gubica i Boris Milošević dobio je do sad najveće priznanje u karijeri - sudit će finale Svjetskog prvenstva za žene između Francuske i Norveške. Nakon što su prema ocjenama mnogih perfektno odsudili polufinale između Francuske i Danske, naš je najbolji sudački par dobio povjerenje u posljednjoj i najvažnijoj utakmici prvenstva.

Finalni dvoboj se igra u 20.15 sati.

LYON

U dvoboju 18. kola Francuske lige Lyon je kao domaćin slavio protiv Evian Thonon Gaillarda s 2:1, te se popeo na treće mjesto poretka.

Pobjedu su Lyonu donijeli pogoci Jimmya Brianda (35) i Lisandra Lopeza (70), dok je strijelac za goste bio Yannick Sagbo (43).

FREMANTLE

Sa šest olimpijskih normi Hrvatska je zauzela 13. mjesto među 79 zemalja koje su nastupile na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u australskom Fremantleu, a zahvaljujući bronci Šime Fantele i Igora Marenića upisali smo se među samo 14 zemalja koje su osvojile medalje.Čak 46 zemalja uspjelo se izboriti za barem jedno mjesto na Olimpijskim igrama 2012., no taj broj će u drugom krugu kvalifikacija sigurno rasti. Sa šest normi Hrvatska je 13. među ukupno 79 zemalja koje su nastupile, a jedino se Francuska plasirala u svim disciplinama na OI. Lista zemalja osvajača medalja značajno je kraća, svega 14 zemalja je na toj listi, među njima i Hrvatska s jednom broncom. Šime Fantela i Igor Marenić treći put zaredom su na svjetskom postolju, s čime im svakako pripada posebno mjesto u hrvatskom sportu. Malo je takvih iznimnih sportaša. "Prvenstvo je za nas prošlo iznad očekivanja, sa šest normi i jednom medaljom plan je premašen i vrlo zadovoljni se vraćamo kući. Ovdje smo puno toga naučili, što će nam pomoći da se što bolje spremimo za Olimpijske igre. Osam olimpijaca je sad poznato: Tonči Stipanović u Laseru, Tina Mihelić u Laser Radialu, Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, Šime Fantela i Igor Marenić u 470, Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, Luka Mratović na dasci. Svi se oni sad mogu na miru spremati za velike izazove koji nam slijede iduće godine", kazao je sportski direktor HJS-a Marko Mišura.OI 2008. u Kini bile su apsolutni rekord hrvatskog jedrenja, s deset sportaša u sedam disciplina, s tim da je većina normi ostvarena u drugom krugu kvalifikacija, a ne u prvom kao sada. Hrvatski će se jedriličari pokušati plasirati za Weymouth u još tri discipline. Prve novu prigodu imaju Petra Kliba, Tajana Ganić i Gea Barbić u dvobojskom jedrenju, u veljači na SP u Miami. Početkom svibnja naše posade klase Zvijezda Mate Arapov i Ante Šitić, te Marin Lovrović i Siniša Mikuličić jedrit će za norme na SP u Francuskoj, dok će istovremeno svoj put prema OI na SP u Barceloni za 470 tražiti Enia Ninčević i Romana Župan. U dvobojskom jedrenju preostala su još tri mjesta, u Zvijezdi četiri, a u ženskom 470 pet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙