FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 12. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SAO BERNARDO/ZAGREB

Hrvatske rukometašice plasirale su se u četvrtfinale Svjetskoga prvenstva u Brazilu nakon što su u dvoboju osmine finala u Sao Bernardu do Campu svladale Rumunjsku s 28:27 (15:18). Hrvatska je plasmanom u četvrtfinale osigurala i dodatne kvalifikacije za OI u Londonu, a u srijedu će za ulazak u polufinale igrati s ponajboljom selekcijom svijeta Norveškom. Naše rukometašice su u vrlo neizvjesnoj utakmici napokon, nakon šest poraza, uspjele svladati Rumunjke i to zahvaljujući odličnoj igri u obrani u zadnjih pet minuta utakmice. Nakon dobrog početka i vodstva 5:2 u petoj minuti, Hrvatice su dopustili Rumunjkama da se razigraju i u poluvremenu su zaostajale čak tri zgoditka. Drugo poluvrijeme počelo je dobro za izabranice Vladimira Canjuge, serijom 5:0 Hrvatska opet vodi (20:19), no tada dolazi do 15-minutnog prekida zbog nestanka struje u dvorani. Rumunjkama je prekid više odgovarao, te su u zadnjih pet minuta utakmice ušle s vodstvom 27:25, te je Hrvatska bila na rubu ispadanja. No, naše rukometašice su u završnici utakmice sjajnom obranom uspjele preokrenuti rezultat, Rumunjke u zadnjih pet minuta nisu postigle zgoditak, a tri minute prije kraja Kristina Franić iz sedmerca zabija pobjednički gol za četvrtfinale.

Kod Hrvatske je šest zgoditaka postigla Penezić, Franić je dodala pet, a preostale pogodtke postigle su Zebić (4), Milanović-Litre (3), Tatari (3), Ježić (2), Gaće (2), Horvat (2) i Pušić (1).

ZAGREB

Iako se očekivalo da će izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić na današnjoj konferenciji za novinare govoriti o budućim planovima vezanim uz igračka pojačanja i novog šefa stručnog stožera o tome nije bilo riječi. "Ovog trenutka ni u primislima nemam tko bi mogao biti novi trener Dinama jer je teško izabrati pravog trenera, a i ovi aktualni problemi ne daju mi vremena. Sve je moguće pa i strani treneri, iako sam i dalje bliži domaćem treneru", kazao je Mamić i opovrgao novinske napise da je već pregovarao s trenerom Crvene zvezde Robertom Prosinečkim.

Osvrnuo se i na najnoviji slučaj uhićenja dvojice istaknutih članova nogometne organizacije Željka Širića i Stjepana Djedovića kazavši da s obzirom da se radi o predmetu USKOK-a ni on ni ostali članovi Izvršnog odbora HNS-a ne smiju ništa komentirati.

Na pitanje postoji li odgovornost predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića i članova Izvršnog odbora HNS-a u tom slučaju, Mamić je odgovorio potvrdno. "Rekao sam Markoviću da više nikad ne može reći da nije odgovoran. Ja se zalažem za transparentnost. Treba nam vremena, ali smo odmah sazvali Izvršni odbor i time smo pokazali odgovornost. Mi smo mogli donijeti odluku da se raspustimo, ali to bi bilo kukavčki".

Upitan da komentira potez predsjednika Hrvoja Maleša koji je pomogao USKOK-ovim istražiteljima u slučaju Širić i Djedović, Mamić je kazao da on podržava sve akcije koje idu za raščišćavanjem situacije u nogometu, ali da ono što je napravio Maleš on nikada ne bi napravio. "On je sada junak a zna se kako završavaju junaci", rekao je Mamić. Tijekom konferencije dogodio se i manji incident kada je grupa navijača iz skupine Bad Boysa prekinula Mamića pitajući ga za menadžerske poslove njegovog sina oko prodaje igrača Dinama i poslove vezand za stolice na stadionu za što navodno postoji i prijava u USKOK-u.

LONDON

Premda se nagađalo kako će Chelsea ovoga siječnja krenuti u veliki 'shopping', menadžer Bluesa Andre Villas-Boas je poručio kako tijekom zimskog prijelaznog roka neće biti kupovine igrača. Dio otočkih medija je objavio kako će 'Bluesi' u siječnju ponovo pokušati angažirati veznjaka hrvatske reprezentacije i Tottenhama Luku Modrića, ali i braniča Boltona Garyja Cahilla, te krilnog igrača Porta Alvara Pereiru, no Portugalac je to demantirao.

"Ne vjerujem kako ćemo ovoga siječnja tražiti pojačanja. Vraća nam se Michael Essien i naša vezna linija će biti daleko snažnija," kazao je Andre Villas-Boas za Sky Sports, te dodao: "Cahill je sjajan igrač, vrhunski obrambeni igrač, međutim o njemu u ovom trenutku ne razmišljamo."

ZAGREB

Napadač Zadra Ivan Santini (22) proglašen je najboljim nogometašem godine u izboru koji tportal već devetu godinu provodi među kapetanima hrvatskih prvoligaša.Santini je sakupio 98 od 160 mogućih glasova, drugo mjesto je osvojio Dinamo veznjak Sammir sa 52 boda, a treće mjesto pripalo je veznjaku Hajduka Marinu Tomasovu sa 34 boda."Zahvaljujem se svima koji su glasovali za mene, ali i mojim sugračima, trenerima i svima u klubu. Želim se zahvaliti i Bogu koji mi daje snage da vodim ispravan život," kazao je Santini koji je sa deset pogodaka najbolji strijelac jesenskog dijela polusezone, a može se pohvaliti da je ove jeseni matirao i najveće hrvatske klubove Dinamo i Hajduk. Prije Santinija, u tportalovoj su anketi naslov najboljeg ponijeli Tomo Erceg, Niko Kranjčar, Eduardo Da Silva (kojemu je ta titula pripala dvije godine zaredom) Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ermin Zec i Sammir.

FREMANTLE/ZAGREB

Svjetsko prvenstvo u jedrenju u Australiji ušlo je u drugi tjedan natjecanja, a danas su startali Laseri, ženski 470, muška daska i četrdestdevetka, dok je drugi dan jedrenja iza klase Zvijezda. Najkonstantnije su natjecanje otvorili Pavle Kostov i Petar Cupać koji se nalaze na 20. mjestu u četrdesetdevetki."Danas tri plova, dosta smo dugo bili na moru, 14., 10 i 12. mjesto. Možemo biti zadovoljni, jer su uvjeti bili teški, ne toliko vjetar koliko val, bilo je dosta prevrtanja u klasi, dosta dobrih posada se prevrtalo. Možemo biti zadovoljni, sad polako stiskati gas i približiti se prvih deset", kazao je Pavle Kostov.Hrvatski laseraši imali su danas polovičan učinak. Tonči Stipanović i Milan Vujasinović imali su po jedan odličan i jedan lošiji ulaz. Stipanović je zasad 22., Vujasinović 27. U prvom plovu Stipanović je bio četvrti, a Vujasinović treći.

"Nije loš dan, ali nije ni dobar. Šteta ovu drugu regatu sam imao izvrstan start, išao sam desno i sve je bilo dobro, međutim nekako smo prebrzo došli na kraj te desne strane, nisam uopće primijetio gdje je privjetrinska oznaka, vidio sam oznake daskaša i vozio sam na njih, pa sam otišao predaleko i morao se vraćati. U svemu tome sam se i prevrnuo, na prvu oznaku sam došao loše, kasnije sam super odjedrio i uspio do cilja doći 15. Šteta jer sam imao dobru brzinu i osjećaj za krmu", kazao je europski prvak Stipanović.

Olimpijske norme su za svaku disciplinu različite. Prema aktualnom stanju unutar normi bi bili laseraši, Kostov/Cupać i Mratović, no prvenstvo je za njih tek počelo. Nakon tri dana kvalifikacija, dakle u srijedu, u nekim bi se klasama već moglo znati imamo li potvrđene norme.

BERLIN

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko, svjetski prvak u teškoj kategoriji po verziji WBC, želi da mu navijači pomognu u donošenju odluke o nastavku karijere nakon dviju borbi koje su predviđene za 2012. godinu. "Televizijski gledatelji bi trebali odlučiti imam li još snage u šakama", izjavio je Vitalij Kličko za "Bild". On će se 18. veljače boriti protiv Britanca Derecka Chisore u Muenchenu.

Stariji od braće Kličko 40-godišnji Vitalij bi nakon toga trebao boksati, također u Njemačkoj, protiv još jednog britanskog boksača Davida Hayea, kojeg je njegov brat Vladimir porazio na bodove. "Haye će izgubiti nokautom", kazao je Vitalij koji ima 43 pobjede u 45 profesionalnih borbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙