FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SPLIT

Trener splitskog Hajduka Krasimir Balakov na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio je kako će im za nastavak prvenstva trebati jaka igračka pojačanja. "Dostavio sam Upravi kluba popis sedam do osam nogometaša iz hrvatske lige i stranaca koji bi mogli pojačati Hajduk, ali o tomu odlučuje Uprava", rekao je Balakov. Posebice je istaknuo kako Hajduku nedostaje robusan napadač, te u veznom redu nogometaš koji zna zadržati loptu, te jedan igrač u zadnjoj liniji. Odbio je odgovoriti na upite koji su to nogometaši koje vidi kao Hajdukovo pojačanje, ali je spomenuo Zadrovog napadača Ivana Santinija (22). "Santini nije svjetski igrač, ali ima kvalitet koji nam u ovom trenutku nedostaje", kazao je Balakov. On je također istaknuo kako razumije financijske poteškoće, te da Hjaduk mora prodavati igrače da bi preživio, ali da on kao trener ne bi želio da se proda Maloču, Anasa Sharbinija, Subašića, Tomasova i Andrića. Priznao je da je katkad između njega i Uprave bilo "konfrontacije", ali su takve situacije rješavane kompromisom. Zaostatak od šest bodova iza vodećeg Dinama na prvenstvenoj ljestvici Balakov je prokomentirao riječima kako to nije golem zaostatak, te da to drži atmosferu u Hajduku i stvara motivaciju.

PARIZ

Argentinac Lionel Messi, Španjolac Xavi Hernandez (oba Barcelona) i Portugalac Cristiano Ronaldo (Real Madrid) finalisti su izbora za najboljeg nogometaša na svijetu u 2011., objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Parizu. Izbor zajednički organiziraju Fifa i magazin France Football, a tko će dobiti "Zlatnu loptu" bit će poznato 9. siječnja sljedeće godine na svečanosti u Zuerichu. U protekle dvije godine "Zlatna lopta" je pripala Messiju, a ukoliko se to ponovi i ovaj puta on će se izjednačiti sa rekorderima Johanom Cruyffom (1971, 1973, 1974), Marcom van Bastenom (1988, 1989, 1992) i Michelom Platinijem (1982, 1983, 1984).

ZAGREB

Četvrtog dana natjecanja na Svjetskim IWAS igrama koje se održavaju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima hrvatski paraolimpijci su osvojili još dva zlata. Atletičar Darko Kralj, član AK Otos iz Grubišnog Polja, bacio je kuglu na 13,70 metara i obranio naslov pobjednika. Do svog trećeg zlata na ovim Igrama došao je Zagrepčanin Kristijan Vincetić, koji je doplivao do pobjede na 100 metara slobodno s vremenom od 59.51 sekundi.Hrvatska nakon četiri dana natjecanja ima čak osam zlatnih odličja.

LAUSANNE

Bivši predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza Brazilac Joao Havelange nenadano se povukao iz članstva Međunarodnog olimpijskog odbora. Iako se iz krugova bliskih 95-godišnjem Havelangeu navodi da je otišao iz MOO-a zbog poodmaklih godina, svjetski mediji javjaju da je glavni razlog korupcijska afera zbog koje je Brazilac bio pod istragom. Havelange je navodno od 1974. do 1998. kada je bio predsjednikom FIFA-e uzimao mito pri prodaji televizijskih prava, a zbog toga mu je prijetila suspenzija. Havelange je bio jedan od najstarijih članova MOO-a u koji je ušao 1963., a smatra ga se najzaslužnijim što je Brazil dobio Svjetsko nogometno prbejstvo 2014.

Istraga i suspenzija prijeti i predsjedniku Afričkog nogometnog saveza Issi Hayatou, čelniku Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) Lamine Diacku i predsjedniku Brazilskoga nogometnoga saveza i organizacijskog odbora SP 2014. Ricardu Teixeiri. Havelanage je Teixeirin svekar, a svi zajedno su osumnjičeni da su uzimali proviziju od strane propale agencije za prodaju televizijskih prava ISL.

ZAGREB

Hrvatska nordijka Vedrana Malec osvojila je 14.mjesto na 5 kilometara slobodnim načinom na FIS utrci u skijaškom trčanju u austrijskom Seefeldu. Malec je na samom početku sezone ostvarila i svoje najbolje FIS bodove u karijeri (117.92 FIS) i to u vrlo teškim uvjetima jer je visoka temperatura otapala snijeg, pa je staza na dijelovima bila puna vode. U konkurenciji 48 skijašica iz 21 države Nina Broznić zauzela je 32.mjesto, Rea Raušel 48.mjesto, dok je Sanja Juričić bila 51.U muškoj utrci Edi Dadić je zauzeo je 34.mjesto, a to mu je s ostvarenih 71.16 FIS bodova drugi najbolji rezultat u karijeri. Andrej Burić bio je 44., Krešimir Crnković zauzeo je 72.mjesto,a Ivan Petrović 102.

FREEMANTLE

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić zauzima četvrto mjesto klase "Finn" nakon prvog dana Svjetskog prvenstva u Australiji, dok su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, te Tina Mihelić u Laser radialu imali polovičan uspjeh.

Hrvatska reprezentacija je imala dobar dan, pokazali su da im je mjesto u vrhu flote, no u Laser Radialu i 470 prvi plov nije prošao najbolje za naše jedriličare, te ih zasad drži niže u poretku.

Ivan Kljaković Gašpić u Finnu odlično je otvorio natjecanje. S trećim i šestim ulazom nalazi se na visokom četvrtom mjestu nakon dva plova.

"Promjenjivo je bilo na moru, u prvom plovu laganiji vjetar u drugom malo jače. Dobro, treće i šesto mjesto, možda je moglo biti malo bolje, no to je tek početak regate, treba još malo posložiti kockice, još se malo uštimati, bit će sve ok", kaže Ivan Kljaković Gašpić.

Dosta nervoze bilo je na regatnom polju ženskog Laser Radiala. Regatni odbor nije dobro postavio startnu liniju, zbog čega je flota nekoliko puta prerano startala. U trećem pokušaju suci su diskvalificirali sedam kormilarki, među njima nažalost i Tinu Mihelić.

"Prvi dan i odmah šok, prvi plov sam izletjela na startu. U drugom plovu je bilo bolje, ipak sam jedrila, uspjela sam ući treća tako da mogu reći da sam zadovoljna. Brzina je u vjetar bila dobra, niz vjetar nije baš bila zadovoljavajuća, ali mogu biti zadovoljna s trećim mjestom", smatra Tina, koja je nakon dva plova tek 55.Šime Fantela i Igor Marenić također su imali problematičan prvi plov u kojem su bili 22., dok su u drugom plovu ciljem prošli kao izvrsni drugi.

"Prvi plov smo loše odvozili. Vjetar se još razvijao i nije bilo nigdje sigurno voziti, taktički nismo vozili najbolje. Međutim, drugi smo dobro odvozili i vratili se na pravi put. Prvenstvo je tek počelo, prognoza je za danas bila loša, dan je na kraju ispao dobar", rekao je Šime Fantela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙