FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 14. prosinca 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Košarkaški savezi Francuske, Njemačke, Italije i Hrvatske povukle su zajedničku kandidaturu za organizaciju europskog prvenstva za košarkaše 2015., priopćeno je iz Hrvatskog košarkaškog saveza. "Do ove odluke došlo je zbog nemogućnosti ispunjenja financijskih uvjeta tj. dinamike plaćanja obaveza na kojima inzistira FIBA Europe", stoji u priopćenju. Istovremeno je agencija France Presse objavila priopćenje istog sadržaja koje je objavio Francuski košarkaški savez (FFBB). Ukrajina tako ostaje jedina zemlja kandidat za domaćinstvo tog natjecanja, a odluka o domaćinu će biti donesena u nedjelju.

"Francuska, Njemačka, Italija i Hrvatska povlače se odmah iz procesa kandidature za organizaciju EuroBasketa 2015. Tu su odluku jednoglasno donijela četiri predsjednika košarkaških saveza zbog sumnji koje je Europska košarkaška federacija (FIBA) iznijela vezano za profesionalizam te nedostatak povjerenja izrečenog u procesu proučavanja kandidature", prenosi AFP priopćenje francuskog košarkaškog savza.

"Tijekom procesa kandidature, nametnuta pravila nisu bila u skladu s ozbiljnim i profesionalnim načinom funakcioniranja. FIBA Europe ne dijeli viziju s nama što se tiče razvoja i promoviranja EuroBasketa u budućnosti", dodaje se u priopćenju (FFBB).

Inicijalno su kandidaturu podnijele zajednički Francuska i Njemačka a onda su im se priključile Italija i Hrvatska kako bi lakše poštivao proračun potreban za organizaciju, kojeg predsjednik FFBB-A Jean-Pierre Siutat procjenjuje na "između 35 i 40 milijuna eura".

Usporedbe radi, proračun za zadnje europsko prvenstvo za košarkaše, koje je organizirala Francuska 1999. godine, iznosio je tri milijuna eura.

Prema projektu zajedničke kandidature, Francuska je trebala ugostiti finalnu fazu natjecanja, Hrvatska i Italija bi bile domaćini za po jednu skupinu prvog dijela natjecanja u Zagrebu i Milanu, kao i Francuska i Njemačka, dok bi se drugi krug natjecanja održavao djelomično u Francuskoj, a djelomično u Njemačkoj.

BERLIN

Njemački prvoligaš Wolfsburg zainteresiran je za dovođenje hrvatskog nogometaša Ivice Olića, koji je trenutačnmo član minhenskog Bayerna, te za veznjaka Arsenala Tomasa Rosickog, izjavio je u srijedu trener tog kluba Felix Magath. Magath je odveo Wolfsburg do prvog naslova prvaka Bundeslige 2009., a klub je trenutačno 14. u njemačkom prvenstvu. Olić je u više navrata izjavio kako je nesretan statusom u klubu gdje zapravo ulazio kao zamjena za prvog strijelca Marija Gomeza te da želi promijeniti klub prije Europskog prvenstva. "Olić bi se mogao dobro uklopiti. Koliko sam čuo, on želi promijeniti klub. Na ljeto će igrati na Euru što će biti njegov zadnji veliki turnir i do tada on želi igrati", kazao je Magath.

"Tomas je dobar igrač i sada je konačno zdrav", dodao je Magath, govoreći o 31-godišnjem češkom veznjaku koji je imao dosta problema s ozljedama prošlu sezonu.

NEW DELHI

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zbog ozljede noge neće nastupiti na prvom teniskom turniru godine u indijskom Chennaiju, koji se održava od 2. do 8. siječnja, objavili su u srijedu organizatori. Čilić (23), 21. na ATP listi najboljih tenisača svijeta, osvojio je naslov pobjednika na tom turniru 2009. i 2010. U priopćenju organizatora navodi se da se Čilić "oporavlja od ozljede tetive koljena".

"Sigurno ću se vratiti iduće godine. Zadnjih pet sezona sam započinjao u Chennaiju i to je kao moj drugi dom", kazao je Čilić.

FREMANTLE

Na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u Australiji hrvatski su jedriličari danas osigurali olimpijske norme u Laseru i 49er-u, dok Tonči Stipanović ulazi u finalna jedrenja klase Laser kao deveti. Nakon tri dana natjecanja Tonči Stipanović je deveti u klasi Laser na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Izvrstan dan za hrvatskog kormilara koji je danas bio dva puta četvrti. Sutra počinju finalna jedrenja, a Stipanovića samo pet bodova dijeli od kruga medalja. "Drugi plov danas sam i vodio, ali u drugoj stranici niz vjetar sam ostao bez vjetra, u nekoliko sekundi su me prošli. Zadovoljan sam, jedrio sam najbolje što sam mogao, imao sam dobru brzinu. Šteta tog prvog mjesta, ali nadam se da ću u finalu ući koji put prvi. U finalu će se sad tek vidjeti tko je dobar, a tko nije", kazao je Stipanović. Uz Stipanovića. u zlatnu skupinu plasirali su se Milan Vujasinović, Aron Lolić i Daniel Mihelić. Vujasinović je 17., Mihelić 41., a Lolić 45. Lijepo je danas jedrio i Filip Matika, bio je osmi i deseti, što mu je donijelo 53. mjesto, nažalost ne i plasmana u zlatnu skupinu. Laseraši su ujedno osigurali još jedno mjesto na Olimpijskim igrama, a tko će točno jedriti u ovoj klasi za Hrvatsku znat će se nakon prvenstva. Naime, ovo se SP, zajedno s EP održanim u srpnju ove godine, boduju za nacionalnu izbornu olimpijsku ljestvicu.

Plasmanom u zlatnu finalnu skupinu u 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać također su stekli pravo nastupa na Olimpijskim igrama iduće godine. U prilično dramatična tri dana za njih u zlatnu skupinu su ušli kao 14. zemlja, a točno tolika je i olimpijska kvota za ovo natjecanje.

"Mislim da su ovo tri najnapetija dana u mom životu. Sve regate zadnjih dvije – tri godine smo rijetko završavali van prvih 25, bili bi debelo unutar prvih 20, i baš sad kad je trebalo biti u prvih 25 nikako. Do jučer smo bili 30., danas smo napravili jedno 12. i 11. mjesto, što je bilo taman dovoljno za 25. mjesto, odnosno da budemo 14. nacija. Presretni smo, ali mislim da će nam tek sutra to doći u glavu. Sutra jedrimo prvi plov finala i dat ćemo sve od sebe da idemo naprijed", kazao je zadovoljni Pavle Kostov.Luka Mratović na dasci također je vrlo blizu plasmana na Olimpijske igre. U zlatnu finalnu skupinu daskaša ušlo je 30 zemalja, a 29 je kvota. Mratović je trenutačno 22. u poretku zemalja, odnosno 33. kao pojedinac.

YOKOHAMA

Brazilski nogometni klub Santos plasirao se u finale svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Japanu svladavši u polufinalu u srijedu japanski Kashiwa Reysol 3-1 (2-0). Santos je došao u vodstvo pogotkom Neymara u 19. minuti, a na 2-0 je povećao Borges pet minuta kasnije. Japanski klub je smanjio u drugom poluvremenu, u 54. minuti, nakon gola Sakaija. Konačni rezultat postavio je Danilo u 63. minuti. Brazilci će u nedjelju u Yokohami u finalu igrati s pobjednikom drugog polufinalnog susreta između Barcelone i katarskog Al-Saada koji se igra u četvrtak.

ZAGREB

Košarkašice Gospića doiživjele su težak poraz u 10. kolu skupine C Eurolige izgubivši s 66:106 kod slovačkih Košica.Gospiću je ovo šesti i najteži poraz u Euroligi, no s četiri pobjede i dalje imaju šanse za prolaz u osminu finala. U sljedećem kolu, 12. siječnja, Gospićanke će ugostiti moskovski Spartak.

SAO PAOLO

Rukometašice Francuske i Danske plasirale su se u polufinale Svjetskoga prvenstva koje se održava u Brazilu.

Francuskinje su s 25:23 svladale četverostruke svjetske prvakinje Ruskinje, te su se tako osvetile za poraze u četvrtfinalu OI 2008 i finalu SP-a 2009. Francuskinje će u polufinalu igrati s Dankinjama koje su s uvjerljivih 28:23 svladale Angolu. Večeras u četvrtfinalu igraju Hrvatska i Norveška, te Brazil i Španjolska.

TIRANA

Talijan Giovanni De Biasi novi je izbornik Albanije, a na tom mjesto će naslijediti hrvatskog stručnjaka Josipa Kužea.

De Biasi (55) je u karijeri vodio Modenu, Bresciu, Torino, Udinese i Levante, a predsjednik Albanskog nogometnog saveza Lirim Zalla kazao je kako je potpisan ugovor na dvije godine. Albaniju će voditi u kvalifikacijama za SP 2014. u skupini s Švicarskom, Slovenijom, Norveškom,Islandom i Ciprom.

YAOUNDE

Disciplinska komisija Kamerunskog nogometnog saveza odredila je drakonsku kaznu od sedam utakmica neigranja za kapetana Samuela Eto'a jer je odbio igrati na prijateljskom dvoboju s Alžirom 15. studenoga.Najveća zvijezdaa kamerunske reprezentacije i igrač ruskog prvoligaša Anžia iz Mahačkale bio je predvodnikom pobune u nacionalnoj selekciji, koja zbog neplaćenih dugovanja prema igračima nije otišla na utakmicu u Alžir. Zbog istog prekršaja s četiri utakmice zabrane nastupa za nacionalnu momčad kažnjen je i dokapetan Enoh Eyong, a s tri Benoit Assoue-Ekotto iz Tottenhama.Alžirski nogometni savez u međuvremenu je od Kamerunaca zatražio 770.000 eura odštete zbog neodigrane utakmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙