FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Novi ministar poduzetništva i obrta je Gordan Maras (SDP), koji je sudjelovao u izradi gospodarskog programa Kukuriku koalicije, a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je saborski zastupnik i potpredsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun.

Maras, rođen 13. lipnja 1974. u Zagrebu, najmlađi ministar u novoj Vladi te jedan od najmlađih hrvatskih ministara uopće, zvanje diplomiranog ekonomista stekao je 1999. na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Pohađao je i Cotrugli Business School, EMBA.

Od 2001. do 2003. bio je voditelj prodaje i poslovni direktor Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, potom je dvije godine bio izvršni direktor Maksima komunikacije d.o.o., a od 2004. do 2010. je poslovni direktor SDP-a.

Svoju političku karijeru, nakon učlanjenja u SDP 1997., započeo je u Forumu mladih SDP-a gdje je bio i predsjednik od 2000. do 2002. Od 2000. je i član Glavnog odbora SDP-a, sve do 2008., a 2009. postaje potpredsjednik SDP-a Grada Zagreba.

Za zastupnika u prošlom, sedmom sazivu Sabora izabran je u 1. izbornoj jedinici. Bio je potpredsjednik Odbora za financije i državni proračun, te član Odbora za gospodarstvo i Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Živi u izvanbračnoj zajednici i ima dvoje djece.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu tenis i nogomet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙