FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis ministra hrvatskih branitelja Predraga Matića

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Novi ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić umirovljeni je brigadir HV-a, dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid, vukovarski branitelj koji je bio devet mjeseci zatočenik u tri srpska koncentracijska logora, a na novu dužnost Matić dolazi s mjesta savjetnika hrvatskog predsjednika zaduženog za branitelje.

Rođen je 2. lipnja 1962. Osnovnu i srednju školu završio je u Vukovaru, a dvogodišnji studij na Pedagoškom fakultetu u Osijeku i ima zvanje nastavnika razredne nastave. Prije Domovinskog rata bio je učitelj i privatni poduzetnik.

Tijekom 1991. i 1992. bio je vukovarski branitelj i devetomjesečni zatočenik srpskih koncentracijskih logora. Od 1994. do 1998. šef je Ureda općih poslova Kabineta ančelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, od 1998. do 2000. šef je Kabineta ministra hrvatskih branitelja, a 2000. postaje glasnogovornik OS RH.

Od 2004. do 2005. savjetnik je ministrice branitelja i potpredsjednice vlade. Od 2008. vanjski je član Odbora za obranu Hrvatskog sabora, a 2010. i 2011. savjetnik je hrvatskog predsjednika za branitelje.

Odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera. Ima i Spomenicu Domovinskog rata, Spomenicu Domovinske zahvalnosti i Medalju "Oluja".

Autor je ratnog romana "Ništa lažno". U članstvu je Upravnog odbora Transparency International Hrvatska.

Govori engleski jezik, a hobi su mu mali nogomet i skijanje.

Otac je jednog djeteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙