FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis ministra financija Slavka Linića

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Novi ministar financija, diplomirani ekonomist Slavko Linić, SDP-ov je saborski zastupnik u više mandata, dugogodišnji riječki gradonačelnik i potpredsjednik u vladi premijera Ivice Račana.

Rođen je 19. rujna 1949. na Grobniku (Čavle). U Rijeci je završio srednju školu i diplomirao 1972. na Ekonomskom fakultetu.

U Rafineriji nafte Rijeka zaposlio se 1979. gdje je je obnašao i dužnost direktora financijsko- računovodstvene službe. Prije toga, 1972., radio je u ljubljanskoj "Avtotehni", a od 1974. do 1976. u riječkom brodogradilištu "Viktor Lenac". Financijski direktor bio je u riječkom "Gradšpedu" i "Kvarnertransu".

Član SDP-a je od 1990. godine i otada je SDP-ov saborski zastupnik u više mandata i član nekoliko saborskih odbora. Deset godina, od 1990. do 2000. bio je gradonačelnik Rijeke i na toj je dužnosti vodio brigu o ekonomskoj politici, ali i o socijalno ugroženima.

Od 2000. do 2003. je potpredsjednik u Vladi Ivice Račana, a u Saboru je bio predsjednik Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša i Odbora za pomorstvo, promet i veze. Bio je i potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a

U SDP-u je bio član stranačkog glavnog odbora, a također je obnašao dužnost predsjednika poslovnog odbora stranke koji nadzire korištenje stranačkih materijalnih sredstava te usvaja financijska izvješća SDP-a.

Linić govori engleski jezik. Hobi mu je skijanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙