FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis potpredsjednika vlade Branka Grčića

ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Branko Grčić novi je potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, bio je gospodarski strateg SDP-a i jedan od kreatora gospodarskog programa Kukuriku koalicije.

Za SDP-ova zastupnika u Hrvatskom saboru izabran je 2007., a bio i je član saborskog odbora za gospodarstvo i odbora za međuparlamentarnu suradnju.

Rođen je 16. travnja 1964. u Kninu. Dekan je splitskog Ekonomskog fakulteta na kojem je i diplomirao, a magistrirao je 1990. na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. U travnju 1996. obranio je doktorsku disertaciju s temom o modelskom pristupu upravljanju regionalnim razvojem. Godinu dana poslije izabran je u zvanje docenta, u prosincu 2001. u zvanje izvanrednog profesora, a u ožujku 2005. u zvanje redovitog profesora za znanstvene discipline makroekonomija i regionalna ekonomija.

Do danas je objavio šezdesetak znanstvenih i stručnih radova u zemlji i inozemstvu, osobito iz područja makroekonomije i regionalne ekonomije, a tijekom svog znanstvenog rada bio je sudionik više domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Govori engleski jezik, a hobiji su mu tenis i glazba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙