FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nogometaši Cibalije, Osijeka i Zagreba plasirali su se u polufinale Kupa Hrvatske nakon današnjih uzvratnih utakmica četvrtfinala, a najuzbudljivije je bilo u Kranjčevićevoj i Mladini. Nogometaši Zagreba nakon boljeg izvođenja 11-eraca izbacili su Hajduk, koji je sve do 87. minute imao rezultat vrijedan polufinala. Hajdukovci su došli u Zagreb sa prednošću 1-0 iz prvog susreta, a onda su tri minute prije kraja susreta "pjesnici" poništili prednost Splićana, Dedić je u 87. zabio za pobjedu Zagreba 1-0, pa su o plasmanu odlučivali 11-erci. Kod Zagreba svi izvođači, Oršulić, Jurendić, Štiglec, Šovšić i Pavlović, bili su precizni sa bijele točke, dok su za Hajduk pogodili Vukušić, Andrić, Maloča i Subašić, a udarac Ahmada Sharbinija obranio je Vidaković, i tako je Zagreb slavio sa 5-4 nakon kaznenih udaraca. Cibalia je u gostima kod drugoligaša Vinogradara odigrala 1-1, a budući da je u prvoj utakmici slavila sa 2-1, Vinkovčani su su se po šesti puta u svojoj povijesti plasirali u polufinale domaćeg kupa. No, momčad Vinogradara pružila je odličan otpor prvoligašu iz Vinkovaca, te je sve do 89. minute imala rezultat koji ih je vodio u polufinale. Vinogradar je poveo u 61. minuti golom Tokića, a poravnanje Cibaliji i plasman u polufinale donio je Bartolović pogotkom u 89. minuti. Osijek je u oba susreta bio bolji od Rijeke. Nakon što su u gostima slavili sa 2-1, i danas su bili bolji, pobijedivši sa 2-0 golovima Kvržića (22) i Maglice (81). Dinamo i Istra 1961 igrat će svoje četvrfinalne susrete 22. veljače i 7. ožujka sljedeće godine.

ZAGREB

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u srijedu izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza koje ga je izvijestilo o zabrinjavajućem stanju sigurnosti tijekom nogometnih utakmica, a koje je uzrokovano nasiljem od strane dijela navijača, te ga upoznalo sa svojim prijedlogom mjera za suzbijanje nasilja na nogometnim stadionima. Kako bi te mjere bile učinkovite važna je uska suradnja s državnim institucijama, osobito policijom i pravosuđem, te s medijima kako bi ova borba protiv nasilja u sportu bila prihvaćena i u široj javnosti, istaknuli su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik Josipović osudio je nesportske ispade mržnje i netolerancije, naglasivši kako ti izgredi imaju vrlo negativne posljedice i na ugled zemlje, te pružio podršku svakom naporu da se nasilje ukloni sa sportskih terena.

ZAGREB/LONDON

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham želi u zimskom prijelaznom roku dovesti napadača Blackburna Juniora Hoiletta (21), čime bi se otvorio put hrvatskom reprezentativcu Niki Kranjčaru (27) da napusti Spurse, objavili su u srijedu engleski mediji. Kanađanin Hoilett odbio je produžiti ugovor sa Blackburnom, koji mu ističe na kraju ove sezone, a Tottenham je spreman ponuditi sedam milijuna funti za talentiranog napadača. Hoilett je ove sezone u 13 prvenstvenih nastupa zabio 3 gola, a trener Spursa Harry Redknapp ističe njegovu brzinu, kreativnost, te što može igrati na više pozicija. Kranjčar već duže vrijeme želi otići iz Spursa nezadovoljan svojom minutažom, ali vodstvo londonskog kluba unatoč brojnim ponudama dosad je odbijalo pustiti hrvatskog nogometaša. U ljeto su ga u svojim redovima željeli vidjeti Sunderland i Roma, ali je Tottenham visokom odštetom od deset milijuna eura odbio potencijalne kupce. Kranjčar je u Tottenhamu od 2009., a ugovor sa Spursima ističe mu u ljeto 2013.

LONDON

Trener engleskog premijerligaša Sunderlanda Steve Bruce podnio je ostavku nakon serije loših rezultata kluba koji trenutno zauzima tek 16. mjesto na ljestvici. "Bruce je odlučio otići jer nije vidio rješenje loše igre", kazao je predsjednik kluba Ellis Short.Bivši branič Manchester Uniteda Bruce je u Sunderland došao prije dvije godine, ali nikako nije bio obljubljen kod navijača jer je kao dječak navijao za njihova najvećeg suparnika Newcastle.

SOFIJA

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković dobio je manju ulogu u nastavku megahita "Plaćenici 2", u kojem glume akcijske zvijezde Chuck Norris, Sylvester Stallone, Arnold Schwartzenegger, Bruce Willis i Jean Claude Van Damme. Đoković je otputovao u glavni grad Bugarske Sofiju, gdje se film snima već mjesec dana, a prema izjavi producenta Dmitra Derelijeva Đoković igra samog sebe. Prvi "reket" svijeta već odavno želi nastupiti u nekom hollywoodskom spektaklu, ali nije ni sanjao da će to biti s prvom ligom filmskih akcijskih heroja. Uz navedene zvijezde, u drugom nastavku će biti i Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren i legenda borilačkih sportova Randy Couture. Nakon snimanja u Bugarskoj, Đoković će na odmor otputovati na Maldive.

ZAGREB

Prva generacija vaterpolskih trenera, koja je uspješno završila tečaj Hrvatske olimpijske akademije (HOA), u srijedu je primilo diplome trenera vaterpola.HOA je provela tečaj, koji je dio školovanja kadrova za obavljanje stručnih poslova u športu, u suradnji s Hrvatskim vaterpolskim savezom i Zagrebačkim sportskim savezom, a predavači su bili vrhunski vaterpolski stručnjaci poput Ratka Rudića, Duška Baždara i Ive Trumbića koji su polaznicima u 300 sati u tri ciklusa približili teoriju i praksu trenerskog rada u vaterpolu.Tečaj su uspješno završili 24 trenera, a među njima su svakako najpoznatija imena srebrnih olimpijaca iz Atlante Vjekoslav Kobešćak, Ratko Štritof i Siniša Školneković, te bivši reprezentativac i trener Medveščaka Damir Vincek.

MADRID

Branič Real Madrida Ricardo Carvalho zadobio je novu ozljedu u trenutku kada se nakon problema s leđima i dva mjeseca stanke očekivao njegov povratak na teren. Portugalac je na treningu ozlijedio ligamente desnog koljena i ponovno će biti izvan terena najmanje mjesec dana. Carvalho (33) će gotovo sigurno propustiti i El Classico protiv Barcelone 10. prosinca. Na današnjem treningu Reala nije bila i najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, koji je u susretu s Atleticom zadobio ozljedu gležnja, no u klubu tvrde da Ronaldova ozljeda nije teška.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙