FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: vijest iz Kine oraspoložila investitore

NEW YORK, 30. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Neočekivano smanjivanje stope obvezne pričuve kineskim bankama radi jačanja gospodarskog rasta oraspoložilo je danas investitore na Wall Streetu te podiglo terminske indekse.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 13,30 sati u plusu 51 bod, a tehnološki Nasdaq 12,5 bodova.

Istodobno terminski S&P 500 bio je na dobitku 6,3 boda, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Kineska središnja banka danas je objavila da od 5. prosinca snižava stopu obvezne rezerve za 0,5-postotnih bodova. To je prvi takav potez od prosinca 2008. godine. Time želi ojačati likvidnost i poduprijeti gospodarski rast u jeku tržišnih previranja u razvijenim zemljama.

Ta vijest potaknula je oporavak cijena dionica na svjetskim burzama, pri čemu je MSCI indeks svjetskih dionica trenutno u plusu 0,2 posto.

U nešto većem fokusu investitora mogle bi se danas na Wall Streetu naći dionice financijskih institucija nakon što je agencija za kreditne rejtinge S&P snizila rejtinge 15 velikih banka, većinom iz Europe i SAD-a,

Nove će smjernice investitorima pružiti ADP-ovo izvješće o zaposlenosti u SAD-u u studenome, kao i prodaja postojećih nekretnina u listopadu.

Nakon jutrošnjeg pada cijena dionica na europskim burzama, najvažniji indeksi sada su u plusu uslijed objave kineske središnje banke o snižavanju stope obvezne pričuve. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,9 posto, frankfurtski DAX 1,7 posto, a pariški CAC 1,07 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙