FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: uspješno zaduživanje Italije podiglo terminske indekse

NEW YORK, 29. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Olakšanje investitora zbog današnjeg uspješno provedenog zaduživanja Italije podiglo je američke terminske indekse, jer se pokazalo da ta prezadužena zemlja eurozone i dalje ima pristup tržištu kapitala.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 57 bodova, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Istodobno terminski S&P 500 bio je na dobitku 8,2 boda, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Italija je na današnjoj aukciji prodala obveznica nadomak svoje gornje planirane granice, prikupivši 7,46 milijardi eura novog kapitala, no uz nastavak rasta troška zaduživanja. Tako su prinosi na 3-godišnje obveznice porasli za 2,96 postotnih bodova u odnosu na aukciju u listopadu, dosegnuvši rekordnih 7,89 posto.

Prinos po 10-godišnjim obveznicama porastao je 1,5 postotnih bodova, na 7,56 posto.

U većem fokusu investitora je dionica AMR Corp, tvrtke majke zrakoplovne kompanije American Airlines. Njezina cijena je u elektroničkom predtrgovanju potonula 97 posto, na svega 64 centa, nakon objave da je AMR podnio zahtjev za pokretanje stečaja s preustrojem.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje indeks povjerenja američkih potrošača za studeni, te indeks cijena kuća na američkom tržištu u rujnu.

U nervoznoj trgovini na europskim burzama, nakon jutrošnjeg pada najvažniji indeksi bili su u plusu, a sada osciliraju između pozitivnog i negativnog područja.

Ulagači se nadaju da će ministri financija eurozone na današnjem sastanku objaviti detalje o tome kako kane povećati europski fond za financijsku stabilnost.

Londonski Ftse i pariški CAX indeks trenutno su u minusu između 0,15 i 0,25 posto, dok je , frankfurtski DAX u plusu 0,26 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙