FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na izložbi najljepših planinarskih fotografija N. Reberšak ukupni pobjednik

SPLIT, 6. prosinca 2011. (Hina) - U splitskom Fotoklubu večeras je otvorena izložba 49 najljepših planinarskih fotografija 35 autora izabranih na tradicionalnom natječaju, a ukupni pobjednik je Nenad Reberšak iz Zagreba.

Na natječajnu izložbu planinarske fotografije, u organizaciji Hrvatskoga planinarskog društva "Mosor" iz Splita, ove je godine bilo prijavljeno 878 fotografija 70 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić je, otvarajući izložbu, naglasio kako te fotografije otkrivaju ljepotu planinske prirode. Tu ljepotu, kazao je, približavaju onima koji ne odlaze u planinu te ih istodobno potiču na odlazak u planinsku prirodu.

Ukupni pobjednik ovogodišnjeg natječaja je Nenad Reberšak iz Zagreba s fotografijom "Mongolija", a njemu je također pripala i prva nagrada u kategoriji "Planinski pejzaž", rečeno je na večerašnjem otvaranju izložbe.

Drugu ukupnu nagradu dobio je Jerolim Vulić iz Zadra za fotografiju "Apstrakcija" kojom je osvojio i prvo mjesto u kategoriji "Apstraktna fotografija", dok je treće ukupno mjesto pripalo Ajbaru Mujanoviću iz Travnika (BiH) za fotografiju "Prelet jezera".

Večeras su dodijeljene i dodatne nagrade pa je tako prvo mjesto u kategoriji "Čovjek i planina" osvojio Aleksandar Bonačić iz Zadra s fotografijom "Neočitovano o očitovanome", pobjednik u kategoriji "Biljke i životinje" je Nenad Reberšak s fotografijom "Sova", dok je najbolji u kategoriji "Alpinizam" Zvonimir Kujundžić iz Omiša s fotografijom "Hrbat".

Izložba će u Splitu biti otvorena do 16. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙