FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Urbana fotografija u galeriji "Pod starim krovovima"

ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Samostalna izložba fotografija Krešimira Kopčića "U prolazu" otvorena je večeras u galeriji "Pod starim krovovima" u Zagrebu.

Riječ je o seriji crno-bijelih fotografija urbane tematike koje prikazuju "smirenu atmosferu sklada naklonjena čovjeku, sklada koji je direktno ili indirektno stvorio čovjek", kazao je o izložbi književnik Ludwig Bauer.

Kopčićeva se umjetnost, ističe Bauer, odlikuje umijećem čekanja, prepoznavanja i "hvatanja tog beskonačno kratkog, pravog, nikada više ponovljivog trenutka". "Značenjski svijet Kopčićevih fotografija, sasvim pročišćenih i krajnje preciznih majstorskih poetskih karakteristika, bogat je i slojevit", ističe Bauer. "To je prava, autentična umjetnost."

Dvotjedna izložba obuhvaća 20-tak fotografija manjeg formata u crno-bijeloj tehnici koje prikazuju obične ljude u svakodnevnim situacijama s ulica Pariza, Helsinkija, Zagreba i Bratislave, nastalih u posljednjih šest godina.

Kopčić, rođen 1971., dosad je izlagao u Zagrebu, Rijeci, Helsinkiju i Malmou. Glavni mu je interes crno-bijela fotografija kojom pažljivo bilježi svakodnevne prizore na gradskim ulicama. Dobitnik je nekoliko nagrada - među kojima zlatne medalje na 8. međunarodnoj izložbi fotografije u švedskom gradu Malmou 2008., te prve nagrade na natjecanju "Light and Colour" 2006. u Zagrebu. Kao svoju inspiraciju navodi velikane fotografije kao što su Henri Cartier-Bresson, Willy Ronis i Josef Koudelka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙